Recycle Your Sail: Το πρόγραμμα που κάνει φέτος τη Σαντορίνη πιο βιώσιμη

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Recycle Your Sail: Το πρόγραμμα που κάνει φέτος τη Σαντορίνη πιο βιώσιμη
Η PepsiCo Hellas «συμπλέει» και φέτος με την Aegean Rebreath και φέρνει στη Σαντορίνη το πρόγραμμα «Recycle Your Sail», προστατεύοντας το θαλάσσιο περιβάλλον.

Η PepsiCo Hellas «συμπλέει» και φέτος με την Aegean Rebreath και φέρνει στη Σαντορίνη το πρόγραμμα «Recycle Your Sail», προστατεύοντας το θαλάσσιο περιβάλλον.

Τα τελευταία χρόνια ακούμε συνεχώς πως «η προστασία του περιβάλλοντος είναι επιτακτική ανάγκη». Και είναι αλήθεια, μιας και χωρίς μια συλλογική προσπάθεια και μετάβαση στην πραγματική βιωσιμότητα, κινδυνεύουμε να υπονομεύσουμε την ευημερία και την ποιότητα ζωής μας.

Σε αυτό το πλαίσιο η PepsiCo Hellas, μένοντας πιστή στη δέσμευσή της για έναν βιώσιμο πλανήτη, με λιγότερο πλαστικό, ενώνει για τρίτη συνεχόμενη χρονιά τις δυνάμεις της με τον οργανισμό Aegean Rebreath, ο οποίος εργάζεται στοχευμένα για την προστασία και αναβάθμιση του θαλάσσιου περιβάλλοντος. Άλλωστε, για να διατηρήσουμε τις θάλασσές μας καθαρές, θα πρέπει να λάβουμε κάθε απαραίτητο μέτρο για πρόληψη, μείωση και έλεγχο της θαλάσσιας μόλυνσης.

Αυτό το καλοκαίρι λοιπόν, η PepsiCo Hellas σε συνεργασία με τη Aegean Rebreath και το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Θήρας, πηγαίνουν στη Σαντορίνη με το πρόγραμμα «Recycle Your Sail».

Τι ακριβώς κάνει το Recycle Your Sail

Κάθε χρόνο το νησί της Σαντορίνης κατακλύζουν εκατοντάδες σκάφη αναψυχής. Όπως είναι λογικό οι χιλιάδες τουρίστες που επισκέπτονται με αυτά το δημοφιλές νησί, επιβαρύνουν το θαλάσσιο περιβάλλον. Έτσι, στόχος του πιλοτικού προγράμματος «Recycle Your Sail» είναι η ευαισθητοποίηση όχι μόνο του τοπικού πληθυσμού αλλά και των επισκεπτών του νησιού καθώς και των τουριστικών επιχειρήσεων, σχετικά με τις αρχές της ανακύκλωσης και της κυκλικής οικονομίας. Ταυτόχρονα, όμως, επιδιώκουν και την ενεργό συμμετοχή όλων στην προστασία του θαλάσσιου περιβάλλοντος.

Με το Recycle Your Sail επισκέπτες, κάτοικοι αλλά και επαγγελματίες του τουρισμού, ενημερώνονται μέσα από καμπάνιες στα σκάφη καθώς και στα σημεία ελλιμενισμού. Παράλληλα, τα σκάφη ενισχύονται με σύστημα διαλογής ανακυκλώσιμων υλικών και τα πληρώματα ενημερώνουν τους επιβάτες για τη δυνατότητα διαλογής στην πηγή κατά τη διάρκεια των εκδρομών, (μέσα στα σκάφη). τα ανακυκλώσιμα υλικά θα παραδίδονται στον Σταθμό Συλλογής Θαλάσσιων απορριμμάτων που είναι εγκατεστημένος στη Βλυχάδα και θα οδηγούνται στο Κέντρο Διαλογής Ανακυκλώσιμων Υλικών, συμβάλλοντας ουσιαστικά στη βιώσιμη διαχείριση των θαλασσών.

Κάθε χρόνο το πρόβλημα της συγκέντρωσης και διαχείρησης των απορριμάτων στο νησί της Σαντορίνης μεγαλώνει. Σε συνεργασία, λοιπόν, με την ιστιοπλοϊκή κοινότητα και τα τουριστικά σκάφη, το πρόγραμμα «Recycle Your Sail» έρχεται να συνδράμει στην ουσιαστική αντιμετώπισή του.

Μην ξεχνάμε ότι η προστασία του περιβάλλοντος και ο αγώνας για ένα βιώσιμο μέλλον αποτελούν βασικούς στόχους της PepsiCo Hellas, της εταιρίας που δε σταματά να στηρίζει ενέργειες εθελοντισμού και να επιλέγει στρατηγικούς συνεργάτες για την προώθηση της προστασίας του πλανήτη.

Αν, λοιπόν, φέτος βρεθείτε στη Σαντορίνη και πετύχετε το πρόγραμμα «Recycle Your Sail», στηρίξτε με το δικό σας τρόπο, όσο μπορείτε, τη σπουδαία αυτή προσπάθεια. Για πιο καθαρές θάλασσες, αλλά και για έναν βιώσιμο κόσμο για εμάς και τα παιδιά μας.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider