Τελευταία ευκαιρία για τους οφειλέτες της ΔΕΗ

Δήμητρα Μάρκου
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Τελευταία ευκαιρία για τους οφειλέτες της ΔΕΗ

Τελευταία ευκαιρία να ρυθμίσουν τις όφειλες τους όσοι έχουν ληξιπρόθεσμους λογαριασμός προς την ΔΕΗ ανακοίνωσε η εταιρεία. Συγκεκριμένα δίνεται παράταση έως και το τέλος του ερχομένου Σεπτέμβρη, δηλαδή δυο ακόμα μήνες στους πελάτες της που έχουν ληξιπρόθεσμες όφειλες να μπουν σε πρόγραμμα των 36 δόσεων χωρίς προκαταβολή και να ρυθμίσουν τις αποπληρωμές τους.

Σύμφωνα με στα επίσημα στοιχεία της Δημόσιας Επιχείρησης Ηλεκτρισμού περίπου 1,5 εκατομμύρια πελάτες της οι οποίοι έχουν όφειλες προς την επιχείρηση να μπουν στο πρόγραμμα μέχρι και τις 30 Σεπτεμβρίου δίνοντας παράταση.

Από την 1η Απριλίου οπότε και "έτρεξε" το συγκεκριμένο πρόγραμμα σύμφωνα με τα στοιχεία της ΔΕΗ εντάχθηκαν 290.000 οφειλέτες οι οποίοι έσπευσαν να ρυθμίσουν τις οφειλές τους.

Η ΔΕΗ με ανακοίνωση της ενημερώνει τους πελάτες της οι οποίοι δεν θα προσέλθουν να διακανονίσουν τις οφειλές τους επωφελούμενοι από την τελευταία ευκαιρία που τους έδωσε με την παράταση του προγράμματος έως το τέλος Σεπτεμβρίου ότι εφόσον γίνει διακοπή της ηλεκτροδότησης τους λόγω χρέους, δεν θα ισχύουν οι πιο πάνω ευνοϊκές ρυθμίσεις για την επανασύνδεση τους.

Ήδη με το πρόγραμμα διακανονισμών, που τέθηκε σε ισχύ από την 1η Απριλίου 2016, οι ενεργοί διακανονισμοί ληξιπρόθεσμων οφειλών από λογαριασμούς ρεύματος αυξήθηκαν κατά 545 εκατ. ευρώ περίπου, και από τα 300 εκατ. ευρώ στις 31 Μαρτίου 2016 έφτασαν σε 845 εκατ. ευρώ στα τέλη Ιουλίου ενώ ολοκληρώθηκαν επιτυχώς διακανονισμοί ύψους 31 εκατ. ευρώ. Μέχρι σήμερα οι εισπράξεις που αντιστοιχούν στο νέο πρόγραμμα διακανονισμών είναι της τάξης των 35 εκατ. ευρώ.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider