Τι θέλουν οι νέοι από τους εργοδότες τους - Το top-20 των κριτηρίων όσων αναζητούν δουλειά

Αγγελική Μαρίνου
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Τι θέλουν οι νέοι από τους εργοδότες τους - Το top-20 των κριτηρίων όσων αναζητούν δουλειά
Η ισορροπία προσωπικής-επαγγελματικής ζωής αποτελεί κορυφαίο κριτήριο επιλογής επαγγελματικής καριέρας, με τον παράγοντα «ευτυχία και ασφάλεια εντός της επιχείρησης» να ακολουθεί.

Παρότι ο μισθός είναι μια σημαντική παράμετρος για την επιλογή εργοδότη, σαφώς δεν είναι ο μόνος. Το ύψος των απολαβών ήταν και είναι ένα ισχυρό κίνητρο πρόσληψης, ωστόσο οι εργαζόμενοι δεν μένουν πλέον σε μια επιχείρηση μόνο για οικονομικούς λόγους.

Παράγοντες όπως η ευελιξία, οι δυνατότητες εξέλιξης, η ισορροπία μεταξύ επαγγελματικής και προσωπικής ζωής, η δυνατότητα μετεκπαίδευσης και περαιτέρω κατάρτισης είναι πρωταρχικής σημασίας για τη γενιά νέων εργαζομένων, καταποντίζοντας το κεφάλαιο «μισθός» στην 8η θέση των προτεραιοτήτων τους.

Όπως έδειξαν και τα ευρήματα της έρευνας Global Workforce Of The Future του Ομίλου Adecco, η ισορροπία προσωπικής-επαγγελματικής ζωής αποτελεί κορυφαίο κριτήριο επιλογής επαγγελματικής καριέρας, με τον παράγοντα «ευτυχία και ασφάλεια εντός της επιχείρησης» να ακολουθεί.

Η ευελιξία, η εξ αποστάσεως εργασία, η ανταμοιβή με προαγωγές και η αρμονικές σχέσεις με τους συναδέλφους και τους επικεφαλείς αποτελούν εξίσου σημαντικές προτεραιότητες για την επιλογή του επόμενου εργοδότη, με το οικονομικό «πακέτο» να ακολουθεί στην 8η θέση της λίστας.

Η εργασία φαίνεται πως σημαίνει πολύ περισσότερα από μια απλή προσφορά απασχόλησης έναντι αμοιβής, για τους σύγχρονους εργαζόμενους, καθώς έχει αντίκτυπο στην ευρύτερη ζωή τους.

Συνεπώς, το στοίχημα για τις εταιρείες θα είναι να παρέχουν ευκαιρίες ανάπτυξης δεξιοτήτων με σκοπό οι νέοι να τις αξιοποιήσουν για την μακρόχρονη παραμονή τους και όχι την αποκλειστικά προσωπική τους εξέλιξη. Η ύπαρξη μιας ισχυρής εταιρικής κουλτούρας παίζει καθοριστικό ρόλο προς αυτήν την κατεύθυνση.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Adecco: Αυτές είναι οι κορυφαίες ειδικότητες του αύριο στην αγορά εργασίας

K. Μυλωνάς (Adecco): Η ζήτηση στην αγορά δημιουργεί μια νέα δυναμική στους μισθούς - Ποια επαγγέλματα είναι περιζήτητα

Κατώτατος μισθός: Η «ακτινογραφία» των απολαβών στην ΕΕ και η θέση της Ελλάδας

gazzetta
gazzetta reader insider insider