LinkedIn: Υπερδιπλάσιες μέσα σε 2 χρόνια οι αγγελίες εργασίας με Τεχνητή Νοημοσύνη

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
LinkedIn: Υπερδιπλάσιες μέσα σε 2 χρόνια οι αγγελίες εργασίας με Τεχνητή Νοημοσύνη
Καθώς γίνεται προφανές ότι η τεχνητή νοημοσύνη θα επηρεάσει τις θέσεις εργασίας, η απόκτηση σχετικών δεξιοτήτων θεωρείται ολοένα και πιο σημαντική για την κατάκτηση μιας θέσης εργασίας στα χρόνια που έρχονται. 

Με την Τεχνητή Νοημοσύνη να έχει μπει ήδη για τα καλά στη ζωή μας προκαλώντας απορίες, θαυμασμό αλλά και ανησυχία για τις θέσεις εργασίας, ενδεικτικά είναι τα στοιχεία του LinkedIn που κάνουν λόγο για διπλασιασμό των αγγελιών εργασίας που αφορούν στο ΑΙ.

Η επέλαση της Τεχνητής Νοημοσύνης

Σύμφωνα με στοιχεία της πλατφόρμας αναζήτησης εργασίας, οι αναρτήσεις θέσεων εργασίας που αναφέρουν είτε την τεχνητή νοημοσύνη είτε τη γενετική τεχνητή νοημοσύνη υπερδιπλασιάστηκαν παγκοσμίως τον Ιούλιο του 2023 συγκριτικά με μόλις δύο χρόνια πριν.

Ορισμένες χώρες σημείωσαν ακόμη μεγαλύτερη αύξηση σε σύγκριση με τον παγκόσμιο μέσο όρο (2,2 φορές) - το Ηνωμένο Βασίλειο σημείωσε άνοδο 2,3 φορές, ενώ η Γερμανία και η Γαλλία σημείωσαν άνοδο 2,6 φορές και 2,8 φορές, αντίστοιχα.
Η τεχνητή νοημοσύνη φαίνεται πως έχει επηρεάσει όλους τους κλάδους, όπως δήλωσε στο CNBC, ο Ολιβιέ Σαμπέλα, αντιπρόεδρος της LinkedIn Talent Solutions.

«Βλέπουμε ότι η ζήτηση για δεξιότητες τεχνητής νοημοσύνης εμφανίζεται ολοένα και περισσότερο σε ένα ευρύ φάσμα βιομηχανιών και γεωγραφιών», είπε.

«Αυτές οι θέσεις εργασίας ποικίλλουν από ρόλους στους οποίους οι επαγγελματίες θα εργάζονται απευθείας στην ανάπτυξη τεχνητής νοημοσύνης, όπως μηχανικός τεχνητής νοημοσύνης, σε αγγελίες εργασίας όπου η τεχνητή νοημοσύνη αναφέρεται ως απαιτούμενη δεξιότητα - για παράδειγμα διευθυντής ψηφιακού προϊόντος ή σύμβουλος ασφάλειας στον κυβερνοχώρο», εξήγησε ο ίδιος.

Του λόγου το αληθές, επιβεβαιώνει και η έκθεση Global Talent Trends της πλατφόρμας, που δημοσιεύτηκε αυτόν τον μήνα: «Οι θέσεις εργασίας στο LinkedIn που αναφέρουν τεχνητή νοημοσύνη ή γενετική τεχνητή νοημοσύνη έχουν σημειώσει 17% μεγαλύτερη ανάπτυξη εφαρμογών τα τελευταία δύο χρόνια από θέσεις εργασίας χωρίς τέτοιες αναφορές», αναφέρει ενδεικτικά η έκθεση.

Ο αριθμός των ανθρώπων που δηλώνουν ότι έχουν δεξιότητες τεχνητής νοημοσύνης έχει εννεαπλασιαστεί

Αλλά ακόμη και εκείνοι που δεν κάνουν αίτηση για θέσεις εργασίας που σχετίζονται με την τεχνητή νοημοσύνη, έχουν όρεξη για χρήση της τελευταίας τεχνολογίας. Γεγονός που υπογράμμισε μια έρευνα του LinkedIn σε σχεδόν 30.000 επαγγελματίες από χώρες σε όλο τον κόσμο.

Από αυτούς, το 89% των ερωτηθέντων δήλωσαν ενθουσιασμένοι με τη χρήση της τεχνητής νοημοσύνης, Ωστόσο, αυτό δεν συμβαίνει με τον ίδιο ρυθμό σε όλες τις χώρες. Παρόλα αυτά, από τις αρχές του 2016, ο αριθμός των ανθρώπων που δηλώνουν ότι έχουν δεξιότητες τεχνητής νοημοσύνης έχει εννεαπλασιαστεί, πρόσθεσε ο Σαμπέλα.

«Ο ρυθμός με τον οποίο τα μέλη του LinkedIn πρόσθεσαν δεξιότητες τεχνητής νοημοσύνης στα προφίλ τους έχει σχεδόν διπλασιαστεί από την κυκλοφορία μόνο του ChatGPT», τόνισε.

Καθώς, λοιπόν, γίνεται προφανές ότι η τεχνητή νοημοσύνη θα επηρεάσει τις θέσεις εργασίας, η απόκτηση σχετικών δεξιοτήτων θεωρείται ολοένα και πιο σημαντική για την κατάκτηση μιας θέσης εργασίας στα χρόνια που έρχονται.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Sanofi: Συμφωνία 1,5 δισ. δολαρίων με την Teva για την ανάπτυξη νέου φαρμάκου

GM: Βελτιωμένα τα μεγέθη της αμερικανικής αυτοκινητοβιομηχανίας παρά τις απεργίες 

ΔΕΗ mystore: Με τη μέθοδο franchise νέα καταστήματα ΔΕΗ

gazzetta
gazzetta reader insider insider