Χρέη σε Εφορία και ΕΦΚΑ: «Στα μανταλάκια» οι μεγαλοοφειλέτες στο τέλος Ιουλίου

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Χρέη σε Εφορία και ΕΦΚΑ: «Στα μανταλάκια» οι μεγαλοοφειλέτες στο τέλος Ιουλίου
Οι μεγαλοοφειλέτες υπολογίζεται ότι ξεπερνούν τους 30.000.

Τελεσίγραφο σε χιλιάδες μεγαλοοφειλέτες του Δημοσίου να ρυθμίσουν τα χρέη τους, στέλνουν τα υπουργεία Οικονομικών και Εργασίας. Με απόφαση που υπογράφουν οι αρμόδιοι υφυπουργοί Χάρης Θεοχάρης και Πάνος Τσακλόγλου, παρατείνεται κατά ένα μήνα και συγκεκριμένα έως τις 31 Ιουλίου 2024, αντί 30 Ιουνίου που ίσχυε, η ημερομηνία δημοσιοποίησης των ονομάτων των μεγαλοφειλετών του Δημοσίου και του ΕΦΚΑ.

Στα «μανταλάκια» θα βγουν τα ονόματα όσων έχουν:

1. Βασική ληξιπρόθεσμη οφειλή προς την εφορία που υπερβαίνει το ποσό των 150.000 ευρώ και η καταβολή της καθυστερεί για χρονικό διάστημα μεγαλύτερο του έτους κατά την ημερομηνία άντλησης των στοιχείων αυτών από τα πληροφοριακά συστήματα Φορολογίας και Τελωνείων.

2. Βασική ληξιπρόθεσμη οφειλή από εισφορές κοινωνικής ασφάλισης προς τον ΕΦΚΑ που υπερβαίνει το ποσό των 150.000 ευρώ και η καταβολή της καθυστερεί για χρονικό διάστημα μεγαλύτερο του έτους κατά την ημερομηνία άντλησης των στοιχείων αυτών από το πληροφοριακό σύστημα του Κέντρου Είσπραξης Ασφαλιστικών Οφειλών (ΚΕΑΟ).

Οι μεγαλοοφειλέτες υπολογίζεται ότι ξεπερνούν τους 30.000. Πρόκειται για το 1% των οφειλετών οι οποίοι χρωστούν περίπου το 90% από τα σχεδόν 140 δισ. των ληξιπρόθεσμων οφειλών προς εφορία και ασφαλιστικά ταμεία.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Πύργος Πειραιά: Εγκαινιάστηκε το νέο τοπόσημο του λιμανιού

Metlen: Αλλάζει σελίδα η Mytilineos – 4+1 κινήσεις για τον επόμενο κύκλο ανάπτυξης

«Ναυαγεί» η μετεγκατάσταση των ΕΑΣ στη Μάνδρα, στο «κάδρο» το Λαύριο – Ο ξένος όμιλος και το... project «ΠΥΡΚΑΛ»

gazzetta
gazzetta reader insider insider