ΕΛΑΣ: Προσλαμβάνει 150 συνοριοφύλακες με απολυτήριο Λυκείου - Αιτήσεις έως τις 15/9

Αγγελική Μαρίνου
Viber Whatsapp Μοιράσου το
ΕΛΑΣ: Προσλαμβάνει 150 συνοριοφύλακες με απολυτήριο Λυκείου - Αιτήσεις έως τις 15/9
Ποιοι έχουν δικαίωμα συμμετοχής στο διαγωνισμό.

Προκηρύχτηκε διαγωνισμός για την πρόσληψη 150 ανδρών και γυναικών στην Ελληνική Αστυνομία ως Συνοριακών Φυλάκων Ορισμένου Χρόνου, με σκοπό την κάλυψη κενών οργανικών θέσεων.

Ο αριθμός των υποψηφίων που θα προσληφθούν ως Συνοριακοί Φύλακες Ορισμένου Χρόνου στην Περιφερειακή Ενότητα Ροδόπης ορίζεται σε 100, ενώ επιπλέον 50 θα προσληφθούν στην ΠΕ Καβάλας.

Από τις προκηρυσσόμενες θέσεις:

  • ποσοστό 5% αυτών, επιφυλάσσεται αποκλειστικά για την ειδική κατηγορία των υποψηφίων Ελλήνων/ίδων πολιτών, που ανήκουν στη μουσουλμανική μειονότητα της Θράκης. Από τον αριθμό των προκηρυσσομένων θέσεων κατά τα ανωτέρω,
  • ποσοστό 80% δηλαδή 120 θέσεις, θα καλυφθούν από υποψηφίους/ες που κατέχουν οποιονδήποτε απολυτήριο τίτλο όλων των τύπων Λυκείου, (Εκκλησιαστικών, Μουσικών, Γενικών, Ενιαίων κ.λπ.), περιλαμβανομένων και των απολυτηρίων Επαγγελματικών Λυκείων (ΕΠΑ.Λ.) ή ισότιμο με αυτό τίτλο της ημεδαπής ή αλλοδαπής, με εξαίρεση εκείνους του Α΄ Κύκλου Σπουδών Τεχνικού Επαγγελματικού Εκπαιδευτηρίου (Τ.Ε.Ε. Α΄ Κύκλου), των Τεχνικών Επαγγελματικών Σχολών (Τ.Ε.Σ.), των Επαγγελματικών Σχολών (ΕΠΑ.Σ.) και των Σχολών Ο.Α.Ε.Δ.
  • ποσοστό 20% δηλαδή 30 θέσεις, θα καλυφθεί από υποψηφίους/ες, που κατέχουν α) πτυχίο Τεχνικού Επαγγελματικού Εκπαιδευτηρίου (Τ.Ε.Ε.) Β’ κύκλου ή β) απολυτήριο τίτλο όλων των τύπων Λυκείου κατά τα ανωτέρω και επιπλέον κατέχουν πτυχίο ΕΠΑ.Λ. ή ισότιμο με αυτό τίτλο της ημεδαπής ή αλλοδαπής.

Δικαίωμα συμμετοχής στο διαγωνισμό έχουν οι Έλληνες/ίδες πολίτες (άνδρες και γυναίκες), απόφοιτοι Λυκείου και ηλικίας έως 28 ετών, που κατοικούν την τελευταία διετία ή κατοικούσαν από τη γέννησή τους και μέχρι τη συμπλήρωση του 18ου έτους της ηλικίας τους σε περιοχές της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, στην οποία υπάγονται οι Περιφερειακές Ενότητες Ροδόπης και Καβάλας, όπου προκηρύχθηκαν οι θέσεις πρόσληψης Συνοριακών Φυλάκων.

Όσοι έχουν τα προσόντα της προκήρυξης και επιθυμούν να προσληφθούν ως Συνοριακοί Φύλακες Ορισμένου Χρόνου, θα πρέπει μέχρι τις 15 Σεπτεμβρίου και ώρα 15.00 να προσέλθουν στο Αστυνομικό Τμήμα ή στον Σταθμό του τόπου κατοικίας ή διαμονής τους και να υποβάλλουν τη σχετική αίτηση.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

ΑΣΕΠ: 138 προσλήψεις μονίμων από 31 ειδικότητες σε επιμελητήρια και υπουργεία

Προσλήψεις-εξπρές στα δασαρχεία μέσα στον Αύγουστο - Δείτε όλες τις προκηρύξεις

gazzetta
gazzetta reader insider insider