Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι αν και οι τρεις εφαρμογές θα παραμείνουν ανεξάρτητες, οι χρήστες τους θα μπορούν να επικοινωνούν μέσω μηνυμάτων, χωρίς απαραίτητα να διαθέτουν και τις τρεις εφαρμογές.
Οι New York Times ήταν οι πρώτοι που αναφέρθηκαν σε αυτό το ενδεχόμενο, που θεωρείται ότι είναι προσωπικό στοίχημα του Μαρκ Ζούκερμπεργκ.
Όταν η «συγχώνευση» ολοκληρωθεί, ένας χρήστης του Facebook θα μπορεί να επικοινωνεί απευθείας με κάποιον χρήστη του WhatsApp, πράγμα που μέχρι σήμερα δεν μπορούσε να συμβεί.
Σύμφωνα με το δημοσίευμα της αμερικανικής εφημερίδας, το σχέδιο ενσωμάτωσης των τριών υπηρεσιών έχει ήδη ξεκινήσει και αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος του 2019 ή τις αρχές του 2020.
«Θέλουμε να προσφέρουμε όσο το δυνατόν καλύτερες εμπειρίες ανταλλαγής μηνυμάτων και οι χρήστες θέλουν το chat μέσω μηνυμάτων να είναι γρήγορο, απλό, αξιόπιστο και ιδιωτικό», αναφέρει το Facebook σε ανακοίνωσή του.
Στόχος του Ζούκερμπεργκ είναι να καταστήσει τις υπηρεσίες του πιο χρήσιμες και να αυξήσει τον χρόνο που οι χρήστες περνούν σε αυτές. Παράλληλα, το Facebook, χάρη στην ενοποίηση, θα μπορεί να ανταγωνιστεί πιο αποτελεσματικά την Google και την Apple.