Προσφυγή για το Ultra Fast Broadband κατέθεσε η ΔΕΗ

Νίκη Παπάζογλου
Viber Whatsapp
Μοιράσου το
Προσφυγή για το Ultra Fast Broadband κατέθεσε η ΔΕΗ
ultra fast broadband
H αρμόδια αρχή καλείται να αποφανθεί εντός 20 ημερών επί της προσφυγής.

Στην αρχή Εξέτασης Προδικαστικών Προσφυγών (ΑΕΠΠ) κατέφυγε τελικά η ΔΕΗ για το μέγα ΣΔΙΤ του Ultra Fast Broadband, καταθέτοντας την Δευτέρα προσφυγή κατά του «αποκλεισμού» της από την διαγωνιστική διαδικασία.

Να θυμίσουμε ότι αμέσως μετά την λήξη του διαγωνισμού στις 17 Σεπτεμβρίου 2021, η ΔΕΗ που είχε εκφράσει μέχρι και την τελευταία στιγμή ενδιαφέρον, δεν συμπεριλαμβανόταν στους υποψηφίους αναδόχους του έργου. Πηγές του υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης ανέφεραν τότε ότι η ΔΕΗ δεν πρόλαβε να καταθέσει την προσφορά της για τον διαγωνισμό κάτι που η εταιρεία αμφισβήτησε υποστηρίζοντας ότι τήρησε την διαδικασία με ακρίβεια και πως η καθυστέρηση της εμφάνισης της προσφοράς της οφείλεται σε λάθος του συστήματος μέσω του οποίου και πραγματοποιήθηκε ο διαγωνισμός.

Σύμφωνα με πληροφορίες μάλιστα, στην προσφυγή που κατατέθηκε λίγο πριν την ολοκλήρωση του διαγωνισμού, η εταιρεία συμπεριέλαβε όλα τα απαιτούμενα έγγραφα που αποδεικνύουν πως η προσφορά της κατατέθηκε εντός του χρονικού ορίου του διαγωνισμού, συμπεριλαμβανομένου αποδεικτικού κατάθεσης ένα λεπτό πριν από την λήξη της προθεσμίας.

H αρμόδια αρχή καλείται να αποφανθεί εντός 20 ημερών επί της προσφυγής. Ακόμα κι αν απορριφθεί όμως, η ΔΕΗ θα μπορούσε σε δεύτερη φάση να προσφύγει στο Συμβούλιο της Επικρατείας.

Να υπενθυμίσουμε ότι το Ultra-Fast Broadband (UFBB) είναι το μεγαλύτερο τηλεπικοινωνιακό έργο που βρίσκεται σε εξέλιξη στη χώρα μας και στοχεύει στην ανάπτυξη υποδομών υπερυψηλής ευρυζωνικότητας σε μεγάλο μέρος της περιφέρειας. Το έργο έχει προϋπολογισμό 700 εκατ. ευρώ ( 868 εκατ. Με ΦΠΑ) και προβλέπεται να χρηματοδοτηθεί από τους αναδόχους (400 εκατ. ευρώ) αλλά και από το υφιστάμενο ΕΣΠΑ (300 εκατ. ευρώ). Το έργο αναμένεται να συμβάλλει στη γεφύρωση του ψηφιακού χάσματος μεταξύ των αστικών κέντρων και της ελληνικής περιφέρειας αφού αφορά δυνητικά 750.000 συνδέσεις – γραμμές, περίπου δηλαδή το 18% των συνολικών, προσφέροντάς ταχύτητα σύνδεσης στο διαδίκτυο τουλάχιστον 100 Μbps και δυνατότητα αναβάθμισης έως 1Gbps.

Στις 17 Σεπτεμβρίου η Επιτροπή Διενέργειας – Αξιολόγησης Αποτελεσμάτων του διαγωνισμού είχε κάνει δεκτές δύο προσφορές που κατατέθηκαν από τον ΟΤΕ και από την κοινοπραξία της θυγατρικής του ΑΔΜΗΕ Grid Telecom και της ΤΕΡΝΑ Ενεργειακή. Επίσης, προ δύο περίπου εβδομάδων έχει προχωρήσει η αξιολόγηση των τεχνικών προσφορών που υπέβαλαν οι δύο υποψήφιοι και υπολειπόταν το άνοιγμα των οικονομικών προσφορών ώστε να μοιραστούν στους δύο υποψηφίους οι επτά περιοχές (lots) στις οποίες και χωρίζεται το έργο για να ξεκινήσει σταδιακά η ανάπτυξη δικτύων οπτικών ινών σε περιοχές της χώρας που δεν παρουσιάζουν εμπορικό ενδιαφέρον.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Δύο τελικά οι μνηστήρες για το mega - ΣΔΙΤ, UFBB, των 868 εκατ. ευρώ - Ποιοι κατέθεσαν προσφορά

Προς ολοκλήρωση βαδίζει ο διαγωνισμός για το Ultra Fast Broadband - Εγκρίθηκαν οι τεχνικές προσφορές

Στην τελική ευθεία το mega - ΣΔΙΤ των 870 εκατ. ευρώ Ultra Fast Broadband

BEST OF LIQUID MEDIA

gazzetta
gazzetta reader insider insider