Κορυφαία τεχνολογικά στελέχη αποχωρούν από την Meta - «Κατέρρευσε» το γραφείο του Λονδίνου

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Κορυφαία τεχνολογικά στελέχη αποχωρούν από την Meta - «Κατέρρευσε» το γραφείο του Λονδίνου
Επιπλέον υπάλληλοι στο τμήμα AI της Meta έχει ήδη δηλώσει ή πρόκειται να δηλώσει την αποχώρηση του μέσα στις ερχόμενες εβδομάδες.

Σειρά αποχωρήσεων από τη μητρική εταιρεία του Facebook, Meta, σημειώνεται από τον τεχνολογικό κλάδο του αμερικανικού τεχνολογικού κολοσσού το τελευταίο χρονικό διάστημα, καθώς ο όμιλος που ίδρυσε ο Μαρκ Ζούκερμπεργκ συνεχίζει την πορεία της Meta στο metaverse.

Σύμφωνα με το CNCB, τουλάχιστον 4 βασικά στελέχη του κλάδου τεχνητής νοημοσύνης (AI) της Meta έχουν αποχωρήσει τους τελευταίους μήνες, με τον Καρλ Χέρμαν, επιχειρηματία του AI να αναφέρει ότι ο αριθμός αυτός μπορεί να ανέρχεται σε 6.

«Το γραφείο της Meta στο Λονδίνο έχει καταρρεύσει, καθώς έχασαν τους περισσότερους από τους κορυφαίους αναλυτές τους μέσα σε διάστημα 6 εβδομάδων» είπε ο Χέρμαν.

Ο Νιλ Λόρες, καθηγητής μηχανικής εκμάθησης στο πανεπιστήμιο του Κέιμπριτζ, σημείωσε πως ο Ζούκερμπεργκ δεν επένδυσε ποτέ στα σοβαρά στο γραφείο της Meta στο Λονδίνο».

Μεταξύ των στελεχών της Meta που... κούνησαν μαντήλι βρίσκεται και ο Έντουαρντ Γκρέφεστετ, που πρωταγωνίστησε στον κλάδο AI του ομίλου προτού αποχωρήσει τον Φεβρουάριο. Ο ίδιος δεν θέλησε να κάνει κάποιο σχόλιο σε επικοινωνία που είχε μαζί του το CNBC.

Επιπλέον αριθμός προσωπικού που εργάζεται στο τμήμα AI της Meta έχει ήδη δηλώσει ή πρόκειται να δηλώσει την αποχώρηση του μέσα στις ερχόμενες εβδομάδες, σύμφωνα με άτομο που γνωρίζει την κατάσταση, με σειρά λόγω να ευθύνονται για τις αποχωρήσεις των εργαζομένων.

Ο επικεφαλής του τμήματος AI της Meta, Γιαν ΛεΤσουν, δήλωσε στο CNBC πως «τα συμφέροντα των ανθρώπων αλλάζουν και αυτοί απλά προχωρούν».

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Η Apple και η Meta έδωσαν στοιχεία χρηστών τους σε χάκερ

gazzetta
gazzetta reader insider insider