Μασκ: Ισχυρές δυνατότητες της Κίνας στη τεχνητή νοημοσύνη

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Μασκ: Ισχυρές δυνατότητες της Κίνας στη τεχνητή νοημοσύνη
«Νομίζω ότι υπάρχει ένας τεράστιος αριθμός πολύ έξυπνων, πολύ ταλαντούχων ανθρώπων στην Κίνα», είπε.

Το εγκώμιο της Κίνας έπλεξε ο Έλον Μασκ καθώς πιστεύει ότι η χώρα βρίσκεται σε ισχυρή θέση όσον αφορά την ανάπτυξη της τεχνητής νοημοσύνης και ότι θα είναι «εξαιρετική σε οτιδήποτε θελήσει», σύμφωνα με το CNBC.

Σε δηλώσεις του στο Παγκόσμιο Συνέδριο Τεχνητής Νοημοσύνης, που πραγματοποιείται στη Σαγκάη, ο CEO της Tesla δεν έμεινε σιωπηλός όταν ήρθε η ώρα να επαινέσει ορισμένες πτυχές της δεύτερης μεγαλύτερης οικονομίας στον κόσμο.

«Νομίζω ότι υπάρχει ένας τεράστιος αριθμός πολύ έξυπνων, πολύ ταλαντούχων ανθρώπων στην Κίνα», είπε. «Ήμουν πάντα ένας τεράστιος θαυμαστής του τεράστιου όγκου ταλέντου και ορμής που υπάρχει στην Κίνα».

«Επομένως, πιστεύω ότι, πραγματικά, η Κίνα θα είναι εξαιρετική σε οτιδήποτε θέλει», πρόσθεσε ο Μασκ.

«Έτσι, αυτό περιλαμβάνει, ξέρετε, πολλούς διαφορετικούς τομείς, τομείς της οικονομίας αλλά και τεχνητή νοημοσύνη. Έτσι, νομίζω ότι η Κίνα θα έχει πολύ ισχυρή ικανότητα τεχνητής νοημοσύνης — αυτή είναι η πρόβλεψή μου».

Ο Μασκ έχει σημαντικά επιχειρηματικά συμφέροντα στην Κίνα. Η Tesla πουλά τα ηλεκτρικά της αυτοκίνητα εκεί και διατηρεί ένα μεγάλο εργοστάσιο στη Σαγκάη. Τον Μάιο, συναντήθηκε με τον Υπουργό Εξωτερικών της Κίνας, Τσιν Γκανγκ.

Στο παρελθόν, έχει επαινέσει τις κινεζικές αυτοκινητοβιομηχανίες, χαρακτηρίζοντάς τις ως «πιο ανταγωνιστικές στον κόσμο». Το 2020 είπε «Η Κίνα ‘τα σπάει’, κατά τη γνώμη μου».

Τα πιο πρόσφατα σχόλια του Μασκ έρχονται σε ένα πλαίσιο εντάσεων μεταξύ των ΗΠΑ και της Κίνας για την τεχνολογία.

Το 2022, η Ουάσιγκτον θέσπισε σαρωτικούς περιορισμούς εξαγωγών σε βασικά τσιπ και εξοπλισμό ημιαγωγών προς την Κίνα. Η κίνηση θα μπορούσε να εμποδίσει τις προσπάθειες του Πεκίνου να ενισχύσει την εγχώρια βιομηχανία σε μια κρίσιμη τεχνολογία. Ωστόσο, οι αναλυτές του κλάδου πιστεύουν ότι οι Κινέζοι κατασκευαστές τσιπ θα εξακολουθήσουν να αναπτύσσουν τους δικούς τους προηγμένους ημιαγωγούς παρά τις προσπάθειες της Ουάσιγκτον να αποκόψει τη χώρα.

Το ενδιαφέρον για την τεχνητή νοημοσύνη και τα δυνητικά αποτελέσματά της στην κοινωνία έχει αυξηθεί τον τελευταίο καιρό. Τον περασμένο χρόνο, chatbots, όπως το ChatGPT του OpenAI, συγκεντρώνουν τεράστια δημοσιότητα, ενώ έχουν γίνει επίσης συζητήσεις για το εάν η τεχνητή νοημοσύνη αποτελεί ευρύτερη απειλή για την ανθρωπότητα.

Photo: @AssociatedPress

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Υπέρ της στέρησης του δικαιώματος ψήφου στους άτεκνους ο Μασκ

Η Google καθυστερεί την παραγωγή των δικών της τσιπ για τα Pixel μέχρι το 2025

Η BMW επαναπροσδιορίζει τον ποδηλατικό τουρισμό με μια νέα σειρά ποδηλάτων

gazzetta
gazzetta reader insider insider