Οδηγός αγοράς ανεμιστήρα: Δροσίσου οικονομικά το καλοκαίρι!

Branded Content Team
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Οδηγός αγοράς ανεμιστήρα: Δροσίσου οικονομικά το καλοκαίρι!
Οι καύσωνες θα έρθουν πριν καλά καλά το καταλάβεις. Μήπως πρέπει να στήσεις από τώρα την «πρώτη γραμμή» άμυνας σου; 

Οι καύσωνες θα έρθουν πριν καλά καλά το καταλάβεις. Μήπως πρέπει να στήσεις από τώρα την «πρώτη γραμμή» άμυνας σου;

Των… φρονίμων τα παιδιά πριν πεινάσουν μαγειρεύουν ή στην περίπτωσή μας, για να μην καείς από τους καύσωνες που έρχονται, απόκτησε ανεμιστήρα! Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος, οι ανυπόφοροι εκείνοι καύσωνες που δεν μας αφήνουν να κοιμηθούμε τα βράδια ήρεμοι ή να κυκλοφορήσουμε άνετα κατά τη διάρκεια της ημέρας, έρχονται.

Γνώριζες ότι το 2022 και το 2023 ήταν από τις πιο ζεστές χρονιές που βίωσε η Ευρώπη; Ε λοιπόν καθώς το 2024 αναμένεται και αυτό καυτό και το ελληνικό καλοκαίρι θερμότερο και ξηρότερο, είναι ευκαιρία - ακόμα που είναι νωρίς - να αποκτήσεις εκείνον τον ανεμιστήρα που πάντα ήθελες.

Αν και όταν μιλάμε για καύσωνες το μυαλό σου πάει πρώτα στο κλιματιστικό, οι ανεμιστήρες είναι ακόμη και θα παραμείνουν μια από τις οικονομικότερες λύσεις δροσιάς που θα βρεις. Πριν ξεκινήσει η αυτοκρατορία των air-condition, οι ανεμιστήρες κάθονταν περήφανα στην πρώτη θέση του βάθρου. Αν και τα κλιματιστικά πλέον τους έχουν «ξηλώσει», εκείνοι αποτελούν μία από τις ιδανικότερες λύσεις δροσιάς. Μάλιστα, τα τελευταία χρόνια έχουν εξοπλιστεί με ολοένα και πιο προηγμένες τεχνολογίες.

Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή. Πώς λειτουργεί ένας ανεμιστήρας;

Οι ανεμιστήρες λειτουργούν κυκλοφορώντας αέρα. Αν και ο αέρας που θα σου έρχεται μπορεί να είναι ζεστός ορισμένες φορές, διευκολύνεται σε μεγάλο βαθμό η εξάτμιση του ιδρώτα από το δέρμα. Έτσι, δημιουργείται στο τελικό στάδιο ένα δροσερό και αναζωογονητικό αεράκι.

Τα τελευταία χρόνια, με την εξέλιξη της τεχνολογίας, οι ανεμιστήρες έγιναν σχεδόν αθόρυβοι, πιο αποτελεσματικοί και γεμάτοι με πρόσθετες λειτουργίες. Μεταξύ άλλων θα βρεις ανεμιστήρα χωρίς λεπίδες, με έξυπνες λειτουργίες όπως Wi-Fi σύνδεση και χρονοπρογραμματισμούς και ένα… σωρό άλλες ρυθμίσεις. Ας σε βοηθήσουμε όμως τώρα να βρεις το είδος ανεμιστήρα που θα καλύψει τις ανάγκες σου.

Επιτραπέζιοι ανεμιστήρες: Διαχρονικοί, αξιόπιστοι και αποτελεσματικοί. Οι επιτραπέζιοι ανεμιστήρες είναι μικροί, φορητοί και ιδανικοί για ατομική χρήση σε γραφεία ή κομοδίνα. Πλέον είναι τόσο αθόρυβοι που δεν τους καταλαβαίνεις αλλά και πλήρως αποδοτικοί ενεργειακά.

Ανεμιστήρες δαπέδου: Ισχυροί, ευέλικτοι και στιβαροί. Είναι οι κλασικοί ανεμιστήρες που πηγαινοφέρνουμε στα δωμάτια του σπιτιού ή του εξοχικού μας. Διαθέτουν πληθώρα ρυθμίσεων όπως ρυθμιζόμενο ύψος, ταχύτητα λειτουργίας, έξυπνες ρυθμίσεις κ.α. Είναι οι καλύτεροι σύμμαχοι του κλιματιστικού καθώς δρουν συνδυαστικά μαζί του για να φτιάξεις την απόλυτη όαση δροσιάς.

Ανεμιστήρες τοίχου: Η ιδανική λύση στην εξοικονόμηση χώρου. Οι ανεμιστήρες τοίχου είναι εξαιρετικοί για μικρότερα δωμάτια ή στενούς χώρους όπου δεν σου επιτρέπεται να τοποθετήσεις εύκολα κάποιον ανεμιστήρα δαπέδου.

Ανεμιστήρες οροφής: Είναι συνυφασμένοι με το εξοχικό και τους ήχους των τζιτζικιών της θερινής ραστώνης. Οι ανεμιστήρες οροφής διαθέτουν εδώ και χρόνια την αξιοπιστία ενός πιστού φίλου. Εκείνου που δεν θα σε αφήσει να… σκάσεις από τη ζέστη. Ενεργειακά αποδοτικοί, αθόρυβοι, με έξυπνες λειτουργίες και ρυθμίσεις θα παρέχουν σε κάθε σπίτι μια σταθερή κυκλοφορία αέρα που θα σε βοηθήσει και να μειώσεις τη χρήση του κλιματιστικού. Επίλεξε μοντέλα με αναστρέψιμες λεπίδες για ψύξη το καλοκαίρι και κυκλοφορία ζεστού αέρα το χειμώνα.

Ψύκτες αέρα: Μια εναλλακτική λύση σε επίπεδο ανεμιστήρων. Οι ψύκτες αέρα χρησιμοποιούν νερό και έναν ανεμιστήρα για να παράγουν δροσερό αέρα. Λειτουργούν καλύτερα σε ξηρά κλίματα και είναι οικονομικά αποδοτικότεροι σε σύγκριση με τα κλιματιστικά. Είναι φορητοί και πανεύκολοι στη χρήση. Μια ενδιάμεση λύση που αξίζει να σκεφτείς.

Ανεμιστήρες Tower: Όταν η κομψότητα συνάντα την λειτουργικότητα. Μιλάμε για κομψούς, όμορφους και ισχυρούς ανεμιστήρες. Έχουν σχεδιαστεί έτσι ώστε να να εξοικονομούν χώρο αλλά να παρέχουν μια ισχυρότατη ροή αέρα.

Τι να προσέξεις πριν αγοράσεις ανεμιστήρα

Μέγεθος δωματίου: Τα τετραγωνικά μέτρα του δωματίου που θέλεις να δροσίσεις είναι άκρως σημαντικά. Έχε στο μυαλό σου πως τα μεγαλύτερα δωμάτια μπορούν να επωφεληθούν από ανεμιστήρες οροφής ή δαπέδου, ενώ οι μικρότεροι χώροι μπορούν να ψύχονται επαρκώς με επιτραπέζιους ανεμιστήρες ή tower.

Επίπεδο θορύβου: Αν και η τεχνολογία, όπως σου είπαμε έχει εξελιχθεί, υπάρχουν ακόμα στην αγορά θορυβώδεις ανεμιστήρες. Καλό θα ήταν λοιπόν να προσέξεις τι θα αποκτήσεις. Σκέψου ότι αν πρόκειται να τοποθετήσεις κάποιον στο υπνοδωμάτιό σου, πρέπει να είναι όσο πιο αθόρυβος γίνεται. Ποιος μπορεί να κοιμηθεί ακούγοντας μια μηχανή τρακτέρ εν λειτουργία όλο το βράδυ;

Ενεργειακή απόδοση: Κινήσου έξυπνα και βρες ανεμιστήρα που ανήκει στις πιο υψηλές ενεργειακές κλίμακες. Μην ξεχνάς ότι υψηλή ενεργειακή κλάση σημαίνει υψηλή ενεργειακή απόδοση και λιγότερη κατανάλωση ρεύματος. Άρα… λιγότερα χρήματα στον πάροχο ηλεκτρικής ενέργειας.

Advertorial

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider