Ψηφιακό σύστημα παρακολούθησης επαγγελματικών οχημάτων και κοντέινερ αποκτά η ΑΑΔΕ

Νίκη Παπάζογλου
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Ψηφιακό σύστημα παρακολούθησης επαγγελματικών οχημάτων και κοντέινερ αποκτά η ΑΑΔΕ
Τι προβλέπει ο διαγωνισμός της ΚτΠ για το έργο συνολικού προϋπολογισμού 109 εκατ. ευρώ.

Ένα ολοκληρωμένο σύστημα που θα ελέγχει και θα καταγράφει φορτηγά και κοντέινερ κατά τη διέλευσή τους από τα χερσαία συνοριακά σημεία και τα τελωνεία λιμένων και που θα παρακολουθεί ψηφιακά την κίνησή τους στην ελληνική επικράτεια θα αποκτήσει η χώρα το προσεχές διάστημα.

Συγκεκριμένα, το έργο «Σύστημα παρακολούθησης επαγγελματικών οχημάτων και εμπορευματοκιβωτίων», συνολικού προϋπολογισμού 108,898 εκατ. ευρώ (περιλαμβανομένου ΦΠΑ) προκηρύχθηκε πρόσφατα από την Κοινωνία της Πληροφορίας (ΚτΠ) για λογαριασμό της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ).

Σύμφωνα με το αντικείμενο της σύμβασης ο ανάδοχος του διαγωνισμού θα υλοποιήσει για την ΑΑΔΕ και ειδικότερα για την Τελωνειακή Υπηρεσία, ένα ολοκληρωμένο σύστημα για τον έλεγχο και την καταγραφή φορτηγών και εμπορευματοκιβωτίων κατά τη διέλευσή τους από τα χερσαία συνοριακά σημεία και τα τελωνεία λιμένων της χώρας το οποίο θα παρακολουθί ψηφιακά και την κυκλοφορία τους εντός της ελληνικής επικράτειας.

Ειδικότερα, στο πλαίσιο της σύμβασης ο Ανάδοχος θα προβεί:

  • στην προμήθεια, εγκατάσταση και θέση σε λειτουργία ενός συνόλου εξοπλισμού (μπάρες διέλευσης, κάμερες αυτόματης αναγνώρισης και καταγραφής πινακίδων (Α.L.P.R.) κ.α.),
  • στην ανάπτυξη του Ολοκληρωμένου Ψηφιακού Συστήματος Hellenic Customs Digital Borders (ΟΨΣ HCDB) διαχείρισης παρακολούθησης κίνησης οχημάτων και εμπορευματοκιβωτίων.
  • στην παροχή υπηρεσιών (εγκατάστασης εξοπλισμού, εκπόνησης μελετών, εκπαίδευσης χρηστών κ.α.).

Επιπλέον, θα παρέχει υπηρεσίες όπως η Μελέτη Εφαρμογής, ανάπτυξη και παραμετροποίηση του συστήματος, διαλειτουργικότητα και διασύνδεση και εγκατάσταση του Ολοκληρωμένου Ψηφιακού Συστήματος, εκπαίδευση των στελεχών της ΑΑΔΕ αλλά και η δημιουργία εκπαιδευτών για την μετέπειτα συνεχιζόμενη εκπαίδευση εσωτερικά.

Παράλληλα θα αναλάβει και την προμήθεια εξοπλισμού και λογισμικού, ενώ θα εκτελέσει τις απαραίτητες υπηρεσίες προετοιμασίας υποδομών και διαμόρφωσης χώρων για την εγκατάσταση του εξοπλισμού ενώ θα προχωρήσει και στην επιτόπια υποστήριξη, πιλοτική λειτουργία, δοκιμαστική λειτουργία, εγγύηση και συντήρηση ο ανάδοχος

Σημειωτέον ότι η χρηματοδότηση του κύριου έργου θα προέλθει από το Ταμείο Ανάκαμψης (80,068 εκατ.) ενώ οι δαπάνες του δικαιώματος προαίρεσης (28,830 εκατ.) θα βαρύνουν τον τακτικό προϋπολογισμό του υπουργείου Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών.

Η προθεσμία για την κατάθεση των προσφορών ορίστηκε για την 1η Ιουνίου, η σύμβαση θα ανατεθεί με το κριτήριο της πλέον συμφέρουσας από οικονομική άποψη προσφοράς, βάσει βέλτιστης σχέσης ποιότητας – τιμής και η διάρκεια της σύμβασης είναι 18 μήνες

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Τα ψηφιακά εργαλεία που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για τις πασχαλινές σας αγορές

Στασινός για Ενιαίο Ψηφιακό Χάρτη: Αναλάβαμε την ευθύνη να φέρουμε εμείς την αλλαγή που προτείναμε

Προσυμπληρωμένες φορο-δηλώσεις: Η απάντηση της ΑΑΔΕ στους λογιστές

gazzetta
gazzetta reader insider insider