Forthnet: Παράταση στην κατάθεση δεσμευτικών προσφορών

Ελένη Μπότα
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Forthnet: Παράταση στην κατάθεση δεσμευτικών προσφορών
Παράταση ολίγων ημερών ακούγεται ότι έχει δοθεί στην υποβολή των δεσμευτικών προσφορών για τη Forthnet, η αρχική προθεσμία των  οποίων είχε οριστεί για τις 19 Οκτωβρίου.

Η παράταση, άτυπη ωστόσο, ακούγεται ότι αφορά στο γεγονός ότι Vodafone-Wind δεν έχουν καταλήξει μέχρι στιγμής για την προσφορά που θέλουν να υποβάλλουν, αν και οι δύο εταιρίες δηλώνουν ότι συνεχίζουν έως σήμερα από κοινού την προσπάθεια για την απόκτηση της Forthnet.

Για την απόκτηση της Forthnet υπάρχει ενδιαφέρον από τον ΑΝΤ1, ενώ πληροφορίες αναφέρουν ότι υπάρχει και τρίτη επενδυτική πρόταση.

Όλα πάντως αναμένεται να ξεκαθαρίσουν μέσα στο επόμενο διάστημα με τις προτάσεις που κατά καιρούς έχουν ακουστεί και κάποιες έξ αυτών έχουν πλέον εγκαταλειφθεί αφορούν την υπαγωγή της Forthnet στο άρθρο 106Β του Πτωχευτικού Κώδικα αλλά και συμφωνία μεταξύ των υποψήφιων επενδυτών (διαχωρισμός συνδρομητικής τηλεόρασης και συνδρομητών τηλεφωνίας και ιντερνετ).

Να σημειωθεί ότι στο πρώτο εξάμηνο του 2018 η Forthnet κατάφερε να βελτιώσει τη λειτουργική κερδοφορία EBIDTA κατά 11,4% παρά την υπερφορολόγηση που πλήττει τις αγορές συνδρομητικής τηλεόρασης και τηλεφωνίας και την συνεχιζόμενη πίεση στο διαθέσιμο εισόδημα των καταναλωτών.

Εφαρμόζοντας πρόγραμμα λειτουργικής αναδιάρθρωσης η διοίκηση της εισηγμένης πήρε μια σειρά αποφάσεων με στόχο αφενός την ενίσχυση των εσόδων από νέες αγορές και δραστηριότητες και αφετέρου την αναδιάρθρωση του κοστολογικού μοντέλου της εταιρείας.

Σύμφωνα με τα οικονομικά αποτελέσματα η Forthnet ενίσχυσε τα έσοδα από εταιρικούς πελάτες κατά 4,6%, καθώς αξιοποιώντας τις εκτεταμένες τηλεπικοινωνιακές υποδομές της και την υψηλή τεχνογνωσία του στελεχιακού της δυναμικού πέτυχε πρόσφατα σημαντικές συνεργασίες για την παροχή τηλεπικοινωνιακών υπηρεσιών με κορυφαίες εταιρείες όπως: Ελληνικά Πετρέλαια, ΦΑΓΕ, Εταιρεία Διαχείρισης Αερίου και Pet City.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider