Παγώνει τις προσλήψεις λόγω κοροναϊού η TUI

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Παγώνει τις προσλήψεις λόγω κοροναϊού η TUI
Έκτακτα μέτρα για να αντισταθμίσει την πτώση των κρατήσεων λαμβάνει η TUI.

Στη λήψη έκτακτων μέτρων προκειμένου να αντισταθμίσει την πτώση που επέφερε η εξάπλωση του κοροναϊού προχωρά η TUI.

Ειδικότερα, η εταιρεία παγώνει τις όποιες προσλήψεις είχε προγραμματίσει ενώ εξετάζει και περικοπές αν η «ελεύθερη πτώση» των κρατήσεων που παρατηρήθηκε την προηγούμενη εβδομάδα λόγω της εξάπλωσης του κοροναϊού στην Ιταλία συνεχιστεί. Παράλληλα η εταιρεία μειώνει τον προϋπολογισμό σε συγκεκριμένους επιχειρησιακούς τομείς και αναβάλλει μη κρίσιμα έργα κι επενδύσεις.

Παρότι σε ενημέρωση του ομίλου προς τους επενδυτές σημειώνεται ότι ο ταξιδιωτικός όμιλος έχει την εμπειρία να διαχειριστεί τις εξωτερικές προκλήσεις, διευκρινίζεται ότι «η κατάσταση εξακολουθεί να εξελίσσεται, δεν είναι ακόμη δυνατό να εκτιμηθεί ο πιθανός οικονομικός αντίκτυπος της τρέχουσας ανάπτυξης του COVID-19 σε όλες τις δραστηριότητες της TUI». «Παρακολουθούμε συνεχώς την κατάσταση πολύ προσεκτικά και αξιολογούμε ενεργά τις επιπτώσεις για την επιχείρησή μας» συμπλήρωσε εκπρόσωπος του Ομίλου.

«Το οικονομικό έτος 2020 ξεκίνησε πολύ καλά σχετικά με τις τάσεις κρατήσεων, όπως αποδείχτηκε και τον Ιανουάριο. Από την ανακοίνωση των πρώτων κρουσμάτων του κοροναϊού στη Β.Ιταλία, την Τενερίφη και σε άλλες περιοχές, σημειώθηκαν χαμηλότερες κρατήσεις κατά την προηγούμενη εβδομάδα, οι οποίες αφορούν τις βραχυπρόθεσμες και low season χειμερινές διακοπές».

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA

gazzetta
gazzetta reader insider insider