Αναστέλλει τις κρουαζιέρες ως τον Μάιο η Celestyal Cruises - Τι ισχύει με τις προκαταβολές

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Αναστέλλει τις κρουαζιέρες ως τον Μάιο η Celestyal Cruises - Τι ισχύει με τις προκαταβολές
Τι ισχύει για όσους επιβάτες έχουν καταβάλει το αντίτιμο της κρουαζιέρας και επηρεάζονται από την προσωρινή αναστολή.

Στην αναστολή όλων των προγραμμάτων κρουαζιέρας μέχρι και τον Μάιο του 2020 προχωρά η ελληνική εταιρεία Celestyal Cruises, λόγω των αυξημένων μέτρων που έχουν ληφθεί σε λιμάνια και αεροδρόμια για τη μη περαιτέρω εξάπλωση του κορονοϊού.

Όπως ανακοίνωσε η Celestyal Cruises αποφάσισε να συμμετάσχει στην καταπολέμηση του κορονοϊού μετά και τις συστάσεις του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ), ο οποίος κάλεσε κάθε επαγγελματικό κλάδο και κάθε άτομο ξεχωριστά να συμβάλλει στον περιορισμό της περαιτέρω εξάπλωσης του ιού. « Η Celestyal Cruises ακολουθώντας τη συμβουλή του ΠΟΥ και τις συστάσεις των επαγγελματιών του χώρου της υγείας και των ρυθμιστικών αρχών σε όλο τον κόσμο, ενεργεί αναλόγως, ώστε να μειώσει τον κίνδυνο καραντίνας ή ιατρικής απομόνωσης των επιβατών και του πληρώματος της», ανέφερε χαρακτηριστικά η ανακοίνωση της εταιρείας.

Τι ισχύει με τις προκαταβολές

Επιπλέον η εταιρεία διευκρινίζει ότι όσοι επιβάτες έχουν καταβάλει το αντίτιμο της κρουαζιέρας και έχουν επηρεαστεί από αυτή την προσωρινή αναστολή, μπορούν να επιλέξουν είτε την εξαργύρωση για μία μελλοντική κρουαζιέρα (Future Cruise Credit) αξίας 120% της αξίας της αρχικής κράτησης, είτε επιστροφή του συνολικού ποσού που είχαν καταβάλει.

Αξίζει να σημειωθεί ότι όσοι επιλέξουν την εξαργύρωση για μια μελλοντική κρουαζιέρα (Future Cruise Credit) θα έχουν το δικαίωμα να κλείσουν το ταξίδι τους μέχρι το τέλος Δεκεμβρίου του 2021, σε οποιοδήποτε από τα δρομολόγιά της Celestyal Cruises.

«Για πρόσθετη ευελιξία, οποιοσδήποτε έχει επιλέξει να πάρει μελλοντική κρουαζιέρα αλλά δεν είναι σε θέση να αξιοποιήσει την εξαργύρωση μέσα στο διάστημα που έχει οριστεί, θα λάβει αυτόματα επιστροφή χρημάτων ίση με το αρχικό ποσό που καταβλήθηκε στην Celestyal Cruises, μετά τη λήξη ισχύος της», επισημαίνεται στη σχετική ανακοίνωση.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider