Μείωση 50% στον βασικό μισθό των πιλότων της British Airways

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Μείωση 50% στον βασικό μισθό των πιλότων της British Airways
Το μέτρο θα εφαρμοστεί το επόμενο τρίμηνο σε μια προσπάθεια να μειωθούν τα λειτουργικά κόστη της εταιρείας, ενόψει της κρίσης από την πανδημία του κορονοϊού.

Μείωση του βασικού τους μισθού κατά 50% τον Απρίλιο και τον Μάιο θα δουν οι πιλότοι της British Airways καθώς ο βρετανικός αερομεταφορές προσπαθεί να περιορίσει δραστικά τα λειτουργικά του κόστη για να επιβιώσει της κρίσης που έχει επιφέρει η πανδημία του κορονοϊού στις αερομεταφορές.

Σε επιστολή της προς το προσωπικό της, η διοίκηση της BA ανέφερε πως έχει συμφωνήσει σε κάποια πρώτα μέτρα με το συνδικαλιστικό όργανο που εκπροσωπεί τους χειριστές της, την ένωση BALPA, σύμφωνα με δημοσίευμα των FT. Σκοπός είναι να αντιμετωπιστεί «η άμεση απειλή» για την εταιρεία που έχει εγείρει η πανδημία και «ο χωρίς προηγούμενο αντίκτυπός της» στη δραστηριότητά της.

Να υπενθυμίσουμε ότι την περασμένη εβδομάδα ο διευθύνων σύμβουλος του βρετανικού αερομεταφορέα, ο Άλεξ Κρουζ, ενημέρωσε το προσωπικό ότι θα περικοπούν θέσεις εργασίας και θα καθηλωθούν αεροσκάφη στο έδαφος για να αντιμετωπιστεί η κατάσταση που έχει δημιουργήσει η πανδημία.

Η εταιρεία παρέπεμψε το αίτημα του πρακτορείου ειδήσεων Ρόιτερς να σχολιάσει το δημοσίευμα των Φαϊνάνσιαλ Τάιμς στη συνδικαλιστική ένωση των πιλότων. Η BALPA δεν απάντησε αμέσως όταν της ζητήθηκε σχόλιο.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider