Ανοίγει τα σύνορα για Ελλάδα και Κύπρο η Φινλανδία

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Ανοίγει τα σύνορα για Ελλάδα και Κύπρο η Φινλανδία
Η Φινλανδία

Από τις 13 Ιουλίου η Φινλανδία ανοίγει τα σύνορά της για επισκέπτες από την Ελλάδα, την Κύπρο και άλλες δέκα ευρωπαϊκές χώρες, με την προϋπόθεση ότι θα υπερψηφιστεί η νομοθετική ρύθμιση που αναμένεται στις 10 Ιουλίου.

Τη λίστα των χωρών για τις οποίες ανοίγουν τα σύνορα ανέγνωσε η υπουργός Εσωτερικών της Φινλανδίας Μαρία Οχισάλο, μιλώντας στους δημοσιογράφους την Τρίτη: «Ιταλία, Αυστρία, Ελλάδα, Λιχτενστάιν, Γερμανία, Σλοβακία, Σλοβενία, Ελβετία, Ουγγαρία. Επιπλέον, από τις χώρες που δεν ανήκουν στη ζώνη Σένγκεν: Κροατία, Κύπρος και Ιρλανδία. Πρέπει να σημειώσουμε ότι αυτή δεν είναι η τελική λίστα, οι οριστικές αποφάσεις θα ληφθούν σύμφωνα με τα επικαιροποιημένα επιδημιολογικά στοιχεία».

Κέρδισαν την ψήφο εμπιστοσύνης οι Έλληνες

Από τα μέσα Ιουνίου οι περισσότερες χώρες της ζώνης Σένγκεν έχουν ανοίξει τα σύνορά τους, αποκαθιστώντας την ελεύθερη κυκλοφορία των Ευρωπαίων στην τουριστική σεζόν. Ωστόσο η Φινλανδοί παρέμειναν διστακτικοί. Μάλιστα ανακοίνωσαν την τελευταία στιγμή την απόφασή τους να παρατείνουν το «απαγορευτικό εισόδου» για όλους τους Ευρωπαίους, εξαιρώντας μόνο έξι χώρες της Σκανδιναβίας και της Βαλτικής.

Αυτή τη στιγμή η είσοδος στη Φινλανδία επιτρέπεται μόνο σε Φινλανδούς πολίτες, αλλοδαπούς με μόνιμη κατοικία στη χώρα, ή όσους μπορούν να επικαλεστούν «σημαντικό λόγο» για την επίσκεψή τους (εργασία, σπουδές, επίσκεψη σε πολύ κοντινούς συγγενείς). Σε κάθε περίπτωση προβλέπεται υποχρεωτική καραντίνα 14 ημερών. Κατ' αντιστοιχία οι περισσότερες ευρωπαϊκές χώρες δεν δέχονται σήμερα επισκέπτες από τη Φινλανδία.

Πηγή: Deutsche Welle

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider