Σε «εστιατόρια» μετατρέπει τα ...αεροπλάνα της η Singapore Airlines

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Σε «εστιατόρια» μετατρέπει τα ...αεροπλάνα της η Singapore Airlines
Την δυνατότητα να γευματίσουν σε ένα airbus Α380 δίνει η αεροπορική της Σιγκαπούρης στο επιβατικό κοινό που λαχταρά τα ταξίδια.

Έναν νέο λόγο για να επισκεφτούν το αεροδρόμιο της χώρας και να μπουν σε αεροσκάφος έχουν πλέον οι κάτοικοι της Σιγκαπούρης, δεδομένου ότι τα ταξίδια εκτός συνόρων παραμένουν απαγορευμένα λόγω της πανδημίας του κορονοϊού. Κι αυτός δεν είναι άλλος από το να δειπνήσουν εντός ενός αεροσκάφους Airbus A380, το οποίο η Singapore Airlines έχει μετατρέψει σε εστιατόριο, με μεγάλη, όπως αποδεικνύεται, επιτυχία.

Συγκεκριμένα η αεροπορική εταιρεία έχει προγραμματίσει δύο μεσημεριανά γεύματα για τις 24 και 25 Οκτωβρίου, η διαθεσιμότητα για τα οποία εξαντλήθηκε εντός λίγων ημερών με αποτέλεσμα να επαναλάβει το εγχείρημα και το επόμενο σαββατοκύριακο 31 Οκτωβρίου και 1η Νοεμβρίου. Σύμφωνα με το Bloomberg μάλιστα σκέφτεται να επαναλάβει το εγχείρημα προσθέτοντας και την επιλογή δείπνου εντός του αεροσκάφους.

Τα εισιτήρια για ένα γεύμα σε σουίτα της πρώτης θέσης του διώροφου αεροσκάφους Α380 κοστίζουν περί τα 360 δολάρια ενώ στις θέσεις business 181 δολάρια. Βέβαια υπάρχει η δυνατότητα να γευματίσει κανείς με 54 και 30 δολάρια αντίστοιχα στην οικονομική θέση.

Οι επισκέπτες που έρχονται στο αεροδρόμιο για μεσημεριανό γεύμα ή δείπνο, μπορούν να επιλέξουν να παρακολουθήσουν και μια από τις εκατοντάδες ταινίες, τηλεοπτικές εκπομπές και άλμπουμ μουσικής που υπάρχουν διαθέσιμα στο ψυχαγωγικό πρόγραμμα της Singapore Airlines, ανάλογα με την κατηγορία του ναύλου.

Επιπλέον, έχουν την δυνατότητα να πληρώσουν το γεύμα τους εκμεταλλευόμενοι το πρόγραμμα επιβράβευσης μιλίων που έχει ο αερομεταφορέας.

Σύμφωνα με την αεροπορική εταιρεία κατά την διάρκεια των γευμάτων τηρούνται όλα τα πρωτόκολλα υγειονομικής ασφαλείας, συμπεριλαμβανομένων των κοινωνικών αποστάσεων και του ελέγχου θερμοκρασίας πριν την είσοδο στο αεροσκάφος, ενώ κατά τις «γευστικές πτήσεις» χρησιμοποιείται το 50% της χωρητικότητας του αεροσκάφους.

Πέρα από τα γεύματα εντός αεροσκάφους ο αερομεταφορέας έχει ενεργοποιήσει και υπηρεσία delivery ώστε το φαγητό που απολάμβαναν μέχρι χθες οι επιβάτες της πρώτης και της business θέσης να μπορούν να το γευτούν κατ'οίκον, με τους ενδιαφερόμενους να μπορούν να επιλέξουν μεταξύ 10 delivery menu, που προσφέρονται στην πρώτη και στην επαγγελματική θέση, συνοδεύοντάς τα με κρασί ή και σαμπάνια.

Το «Restaurant A380 @Changi» είναι μια από τις ενέργειες που ανακοίνωσε η Singapore Airlines ήδη από το περασμένο μήνα για να αυξήσει τα πεσμένα κατά πολύ κέρδη της εξαιτίας του κορονοϊού. Ένα ακόμα μέτρο που πήρε προς αυτή την κατεύθυνση βέβαια, όπως και πολλές άλλες αεροπορικές, ήταν οι περικοπές προσωπικού, οι οποίες στην περίπτωση του αερομεταφορέα της Σιγκαπούρης φτάνουν στο 20% του συνόλου του εργατικού δυναμικού της.

Σε μια προσπάθεια να μετριάσουν το πλήγμα από την πανδημία που έχει εδώ και καιρό καθηλώσει τα αεροσκάφη τους, αεροπορικές εταιρείες υιοθετούν νέες υπηρεσίες, όπως οι «πτήσεις χωρίς προορισμό» και τα «δείπνα εντός αεροσκάφους». Η έλλειψη δε των ταξιδιών ωθεί τους καταναλωτές να χρησιμοποιούν τις υπηρεσίες αυτές που πριν από λίγο καιρό θα περνούσαν αδιάφορες.

Σε κάθε περίπτωση βέβαια τέτοιες πρωτοβουλίες δεν αναμένεται να αντισταθμίσουν τις απώλειες των αερομεταφορέων. Να θυμίσουμε ότι σύμφωνα με την Διεθνή Ένωση Αεροπορικών Μεταφορών (IATA) 25 εκατομμύρια θέσεις εργασίας κινδυνεύουν να εξαφανιστούν εξαιτίας της «πτώσης της ζήτησης για αεροπορικά ταξίδια» λόγω του Covid-19.

Διαβάστε επίσης:

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider