Κικίλιας: Πρόταση για διυπουργική επιτροπή με στόχο την στρατηγική θωράκιση του τουρισμού

Νίκη Παπάζογλου
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Κικίλιας: Πρόταση για διυπουργική επιτροπή με στόχο την στρατηγική θωράκιση του τουρισμού
Στόχος η βιωσιμότητα του κλάδου και η προσέλκυση τουριστών μεγαλύτερης μέσης δαπάνης

Στο στοίχημα της στρατηγικής θωράκισης του ελληνικού τουρισμού τα επόμενα χρόνια αναφέρθηκε ο υπουργός Τουρισμού κ. Βασίλης Κικίλιας από το βήμα του φόρουμ των Δελφών, τονίζοντας ότι σε αυτό το πλαίσιο θα ζητήσει από τον Πρωθυπουργό την δημιουργία διυπουργικής επιτροπής ώστε να υπάρξει ένας οριζόντιος συντονισμός που θα διασφαλίζει την βιωσιμότητα του κλάδου στο μέλλον.

Το πρόβλημα είναι ότι η βιωσιμότητα και η περαιτέρω ανάπτυξη του κλάδου μπορεί να διασφαλιστεί μόνο μέσα από έναν οριζόντιο συντονισμό ο οποίος προϋποθέτει κι απαιτεί την συνεργασία διαφόρων υπουργείων και του ιδιωτικού φορέα, όπως εξήγησε ο κ. Κικίλιας. «Στόχος είναι με την βοήθεια της διυπουργικής αυτής επιτροπής να μην χρειάζεται να χωροθετήσουμε μια μαρίνα σήμερα και η διαδικασία να ολοκληρώνεται σε 20 χρόνια από σήμερα» ανέφερε χαρακτηριστικά. Η βιωσιμότητα άλλωστε του κλάδου, όπως συμπλήρωσε ο υπουργός είναι απαραίτητη δεδομένου ότι ο τουρισμός αφορά «μεγάλο εύρος της οικονομικής δραστηριότητας της χώρας και δεν αποτελεί “μονοκαλλιέργεια“ όπως ισχυρίζονται κάποιοι κατήγοροι των επενδυτών».

Στο ίδιο πλαίσιο ο υπουργός ξεκαθάρισε ότι «η μοναδική ομορφιά που έχει η Ελλάδα δεν θα επιτρέψουμε να υποσκελιστεί χάριν επενδύσεων» και προσέθεσε ότι είναι ανοιχτός στις προτάσεις όλων των φορέων του κλάδου για ένα βιώσιμο τουριστικό αύριο.

Όσο για το «στοίχημα» της φετινής χρονιάς ξεκαθάρισε για ακόμα μια φορά, ότι δεν αφορά αποκλειστικά την αύξηση των τουριστικών αφίξεων αλλά την υποδοχή υψηλότερης μέσης δαπάνης τουριστών, κάτι που θα πρέπει να αποτελέσει τον κανόνα και για τα επόμενα χρόνια.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Κικίλιας: Η Ελλάδα συνεργάζεται με την Google για τον βιώσιμο τουρισμό

Κικίλιας: Περισσότερες από 460.000 διαθέσιμες αεροπορικές θέσεις από τις ΗΠΑ προς την Ελλάδα για το 2022

Κικίλιας: Αισιοδοξία για την τουριστική σεζόν

gazzetta
gazzetta reader insider insider