Αποκτήστε κι εσείς ένα κάστρο στην Ιταλία – τζάμπα είναι...

Viber Whatsapp
Μοιράσου το
Αποκτήστε κι εσείς ένα κάστρο στην Ιταλία – τζάμπα είναι...

Θέλετε ένα κάστρο στην Ιταλία; Κανένα πρόβλημα, η ιταλική κυβέρνηση σας το χαρίζει. Υπό έναν όρο όμως – να το ανακαινίσετε και να το κάνετε ξενοδοχείο, εστιατόριο ή σπα ή κάτι άλλο που θα βοηθήσει στην τόνωση του τοπικού τουρισμού.

Πιο συγκεκριμένα, το νέο στρατηγικό πλάνο της χώρας για τον τουρισμό περιλαμβάνει τη δωρεάν παραχώρηση σε επιχειρηματίες 103 ιστορικών ακινήτων, από κάστρα μέχρι φάρους και από πανδοχεία μέχρι μοναστήρια. Μέσα στα επόμενα δύο χρόνια, μάλιστα, πρόκειται να προστεθούν στο πλάνο άλλα 200 ακίνητα.

Αυτό που χρειάζεται για να αποκτήσετε ένα από αυτά είναι να είστε – κατά προτίμηση αλλά όχι απαραίτητα – κάτω των 40 ετών και να καταθέσετε την πρότασή σας για το πώς θα το εκμεταλλευτείτε στην Υπηρεσία Κρατικής Περιουσίας και το Υπουργείο Πολιτιστικής Κληρονομιάς (περισσότερες πληροφορίες – στα ιταλικά – εδώ).

Αν η πρόταση εγκριθεί θα αποκτήσετε την κυριότητα του ακινήτου για εννέα χρόνια, με επιλογή ανανέωσης για ακόμη εννέα. Οι πιο φιλόδοξες προτάσεις μπορούν να αποκτήσουν άδεια μέχρι και 50 ετών.

Όλα τα ακίνητα βρίσκονται εκτός των μεγάλων πόλεων, σε ιστορικούς δρόμους και μονοπάτια της χώρας όπως η αρχαία Αππία Οδός που ενώνει τη Ρώμη με το Μπρίντιζι ή ο δρόμος Φραντσίτζενα που ακολουθούσαν κάποτε οι προσκυνητές μέχρι τα βόρεια σύνορα της χώρας. Μπορείτε να τα δείτε στο βίντεο που ακολουθεί.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA

gazzetta
gazzetta reader insider insider