Ξενοδοχεία στα «πρότυπα» της Airbnb ανοίγει η Marriott

Viber Whatsapp
Μοιράσου το
Ξενοδοχεία στα «πρότυπα» της Airbnb ανοίγει η Marriott

Μέσα στο Σεπτέμβριο αναμένεται να ανοίξει το Towne Place Suites by Marriott τόσο στον Καναδά όσο και στο Κλίβελαντ του Οχάιο, ένας τύπος ξενοδοχείου με διαμερίσματα ή δωμάτια στα πρότυπα των αναζητήσεων των ταξιδιωτών της Airbnb.

Πρόκειται για ένα νέο προϊόν, που απευθύνεται σε τουρίστες που επισκέπτονται μία περιοχή για περισσότερο από μια εβδομάδα και επιθυμούν για την διαμονή τους κάτι «σαν το σπίτι τους» κι όχι ένα παραδοσιακό δωμάτιο του ξενοδοχείου . Όπως επιβεβαιώνει και η κίνηση της Marriott η οποία μοιάζει να αναπροσαρμόζει τις ξενοδοχειακές της μονάδες στο home-style living το οποίο προτιμούν όλο και περισσότεροι ταξιδιώτες, το φαινόμενο Airbnb κατάφερε να ταρακουνήσει σύσσωμο τον ξενοδοχειακό κλάδο παγκοσμίως.

Να υπενθυμίσουμε πως η ιστοσελίδα διαμοιρασμού κατοικιών ξεκίνησε να προσφέρει καταλύματα κάθε τύπου όχι όμως ξενοδοχεία. Στο πρώιμο επιχειρηματικό μοντέλο που ακολουθούσε οι οικοδεσπότες συνήθιζαν να ζουν μαζί με τους καλεσμένους τους, φιλοξενώντας τους σε επιπλωμένα πλεονάζοντα δωμάτια του σπιτιού. Σήμερα βέβαια η περίφημη πλατφόρμα της περιλαμβάνει ακόμα και παραδοσιακά ενοικιαζόμενα δωμάτια ενώ τα σπίτια που εντοπίζει κανείς σε αυτή διαθέτουν Wi-Fi, 24ωρο check-in και πολλές άλλες βασικές αλλά και εξειδικευμένες παροχές. Και μιας και πολλές πόλεις άρχισαν να εναντιώνονται στην παράνομη μίσθωση των κατοικιών με το επιχείρημα των φορολογικών εσόδων που εκπίπτουν από αυτή, η startup προσαρμόζεται όλο και περισσότερο με τους διεθνείς κανονισμούς με αποτέλεσμα να παρουσιάζει όλο και περισσότερα κέρδη και να γίνεται όλο και πιο ισχυρή.

Ήδη από πέρυσι ο όμιλος είχε παρουσιάσει στο Λος Άντζελες, ένα «κοινόβιο» δωμάτιο που θα ενσωμάτωνε σε συγκεκριμένα ξενοδοχεία του, ένα είδος σουίτας με τέσσερα υπνοδωμάτια, σαλόνι, τραπεζαρία και μια πλήρως εξοπλισμένη κουζίνα, το οποίο θα μπορούν να νοικιάζουν επιχειρήσεις ή παρέες που προτιμούν έναν κοινό τόπο διαμονής που μοιάζει με το σπίτι τους.

Όπως είχε αναφέρει τότε «ένα τέτοιο δωμάτιο μπορεί να αποδειχτεί πολύ πιο οικονομικό, και μερικές φορές και πιο διασκεδαστικό, για να μην αναφέρουμε την αίσθηση συντροφικότητας που συνοδεύει τέτοιου είδους διαβίωση: το να αγοράσετε διάφορα τοπικά αγαθά από παντοπωλεία και να τα μαγειρέψετε όλοι μαζί είναι ένας τρόπος ζωής κοινόβιου που έφεραν στο προσκήνιο οι ιστότοποι διαμοιρασμού κατοικιών και τον οποίο οι ταξιδιώτες είχαν να βιώσουν από τα φοιτητικά τους χρόνια».

Σύμφωνα με την τότε παρουσίαση της εταιρείας, αυτού του τύπου τα δωμάτια θα μπορούσαν να διατεθούν για επαγγελματικά ταξίδια ώστε οι συνάδελφοι να μείνουν όλοι μαζί, καθώς επίσης και για ομαδικές εκδρομές. Όπως υποστήριζε τότε ο αντιπρόεδρος της εταιρείας, Toni Stoeckl, «ένα μεγάλο μέρος των ταξιδιωτών που επισκέπτονται μια πόλη για συνέδρια, γάμους ή και χιονοδρομικές πίστες, προτιμούν να μείνουν με μερικούς φίλους, να μαγειρεύουν όλοι μαζί και να επιμερίζονται το κόστος το οποίο αποδεικνύεται πολύ μικρότερο από τη λύση των ξεχωριστών δωματίων σε ξενοδοχεία».

Η συγκεκριμένη διαρρύθμιση των δωματίων θα εφαρμοζόταν αρχικά στην νέα επωνυμία της εταιρείας, Element Hotel, την οποία η Marriott απέκτησε μετά την συγχώνευσή της με την Startwood Hotels and Resorts. Βέβαια διευκρίνιζε ακόμα και τότε πως θα ξεκινούσε δειλά το νέο εγχείρημα προσπαθώντας να εκτιμήσει τις πιθανότητες μια τέτοια ιδέα να γίνει δημοφιλής ή επικερδής.

Όπως αποδεικνύουν τα εγκαίνια του Σεπτεμβρίου τα δείγματα καταγράφηκαν θετικά κι έτσι ο ξενοδοχειακός κολοσσός αποφάσισε να προχωρήσει στο Towne Place Suites. Το νέο είδος καταλύματος θα παρέχει στους πελάτες του τις ανέσεις που θα είχαν στο σπίτι τους -όπως ακριβώς και η Airbnb- και σύμφωνα με την εταιρεία αποδεικνύεται ιδανικό για όσους φιλοξοδούν να μείνουν περισσότερο από δύο μέρες σε ένα μέρος.

«Υπήρχε μεγάλη ανάγκη για ένα τέτοιου είδους ξενοδοχείο στην περιοχή. Πέρα από τους τουρίστες θα εξυπηρετεί και άλλου είδους επισκέπτες όπως στελέχη εταιρειών που έρχονται συχνά στον Καναδά και δεν επιθυμούν να διαμένουν στο κλασικό δωμάτιο ενός ξενοδοχείου», δήλωσε ο Gordon Orr, Διευθύνων Σύμβουλος Τουρισμού Windsor Essex Pelee Island.

Το εννιά ορόφων ξενοδοχείο στον Καναδά, μετά την ανακαίνιση του θα προσφέρει δωμάτια ή σουίτες – 128 συνολικά – που περιλαμβάνουν μια πλήρως εξοπλισμένη κουζίνα με μαγειρικά σκεύη, ψυγείο, πλυντήριο πιάτων και φούρνο μικροκυμάτων, καθιστικό και τραπεζαρία.

Η νέες μονάδες της Marriott που απασχολούν έκαστη περί τους 40 υπαλλήλους πλήρους και μερικής απασχόλησης, επιλέγονται σε προνομιακή θέση - απέναντι από τον τερματικό σταθμό των λεωφορείων - σε κοντινή απόσταση από το θαλάσσιο πάρκο Adventure Bay, το συγκρότημα του Μουσείου Chimczuk καθώς και από τα πάρκα και τα μονοπάτια του Ντιτρόιτ.

Ξενοδοχεία στα «πρότυπα» της Airbnb ανοίγει η Marriott
Ξενοδοχεία στα «πρότυπα» της Airbnb ανοίγει η Marriott
Ξενοδοχεία στα «πρότυπα» της Airbnb ανοίγει η Marriott
Ξενοδοχεία στα «πρότυπα» της Airbnb ανοίγει η Marriott
Ξενοδοχεία στα «πρότυπα» της Airbnb ανοίγει η Marriott
Ξενοδοχεία στα «πρότυπα» της Airbnb ανοίγει η Marriott

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA

gazzetta
gazzetta reader insider insider