Βασιλική-Κωνσταντίνα Γκογκοζώτου: Ποια είναι η νέα μη εκτελεστική πρόεδρος του ΕΟΠΥΥ

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Βασιλική-Κωνσταντίνα Γκογκοζώτου: Ποια είναι η νέα μη εκτελεστική πρόεδρος του ΕΟΠΥΥ
Η νέα διοίκηση αναλαμβάνει επισήμως τα καθήκοντά της σε μία περίοδο – ορόσημο για την ιστορία του ΕΟΠΥΥ, εν αναμονή του νέου νομοσχεδίου που αναμένεται να φέρει ριζικές αλλαγές στη λειτουργία του Οργανισμού.

Εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία από την επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων της Βουλής, ο διορισμός της Θεανούς Καρποδίνη στη θέση της προέδρου και διοικήτριας του Εθνικού Οργανισμού Παροχής Υπηρεσιών Υγείας (ΕΟΠΥΥ) και της Βασιλικής-Κωνσταντίνας Γκογκοζώτου, στη θέση της μη εκτελεστικής προέδρου του Οργανισμού.

Παρά το γεγονός ότι και οι δύο προτεινόμενες από τον υπουργό Υγείας, Θάνο Πλεύρη, έχουν περάσει μέσω ΑΣΕΠ, για τον διορισμό τους τυπικά απαιτούταν το «πράσινο φως» από τη Βουλή, όπου πέρασαν από ακρόαση και διατύπωση γνώμης και από τους βουλευτές της αντιπολίτευσης.

Η νέα διοίκηση αναλαμβάνει επισήμως τα καθήκοντά της σε μία περίοδο – ορόσημο για την ιστορία του ΕΟΠΥΥ, εν αναμονή του νέου νομοσχεδίου του υπουργείου Υγείας που αναμένεται να φέρει ριζικές αλλαγές στη λειτουργία του Οργανισμού.

«Στόχος του νομοσχεδίου είναι να λειτουργεί αυτός ο μεγάλος ασφαλιστικός Οργανισμός με καλύτερες και ποιοτικότερες υπηρεσίες υγείας και παράλληλα να υπάρχει "real time" στον έλεγχο. Από δω και πέρα θα λειτουργεί για τους ασφαλισμένους ασθενείς και όχι για τους παρόχους. Άρα θα υπάρχει αξιολόγηση των παρόχων και παραβατικές συμπεριφορές θα σταματήσουν να υπάρχουν.

Τελικός μας στόχος είναι να αυξηθεί η παροχή υπηρεσιών στον ασφαλισμένο, με ποιοτικότερη και καλύτερη φροντίδα», ανέφερε από το βήμα της Βουλής ο κ. Πλεύρης.

Κι ενώ η Θεανώ Καρποδίνη βρίσκεται στη θέση της, ως προσωρινή διοικήτρια, από τον Οκτώβριο του 2020, new entry αποτελεί η νέα μη εκτελεστική πρόεδρος, η οποία μάλιστα αναμένεται να έχει αυξημένες αρμοδιότητες.

Από τον ΕΟΦ στον ΕΟΠΥΥ

Η κ. Γκογκοζώτου είναι, απόφοιτος της Φαρμακευτικής Σχολής Αθηνών και διδάκτωρ της Ιατρικής Σχολής Αθηνών. Κατέχει MSc στη Δημόσια Υγεία από την Ιατρική Σχολή Αθηνών και ΜΒΑ από το ALBA Graduate Business School με ειδίκευση σε στρατηγική και marketing.

Από το Μάιο του 2016 εργάζεται στη Διεύθυνση Αξιολόγησης Φαρμάκων του Εθνικού Οργανισμού Φαρμάκων (ΕΟΦ), ενώ παράλληλα είναι Γραμματέας του Επιστημονικού Συμβουλίου Εγκρίσεων των Ραδιοφαρμάκων.

Είναι μέλος της Επιτροπής Διαπραγμάτευσης Τιμών Φαρμάκων από τον Δεκέμβριο του 2019. Επίσης, Εθνική Εκπρόσωπος της Ελλάδας στο Συμβούλιο της Ευρώπης στην Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων που γνωμοδοτεί στο Συμβούλιο των Υπουργών για τα Φάρμακα και τη Φαρμακευτική Φροντίδα (CD-P-PH) καθώς και στις εξειδικευμένες Υποεπιτροπές Εμπειρογνωμόνων CD-P-PH/PC, CD-P-PH/CMED και CD-P-PH/PHO.

Έχει διατελέσει αντιπρόεδρος του ΓΝΝΘΑ «Η Σωτηρία» από το Δεκέμβριο του 2013 μέχρι το Δεκέμβριο του 2015.

Επαγγελματικά δραστηριοποιείται τα τελευταία 20 χρόνια στον Κλάδο της Υγείας, έχοντας πρότερα εργαστεί ως Νοσοκομειακή Φαρμακοποιός και Επικεφαλής της Κεντρικής Μονάδας Διάλυσης Κυτταροστατικών Φαρμάκων στο ΠαΓΝΗ καθώς και σε φαρμακευτικές εταιρείες, ως στέλεχος μεσαίας και ανώτερης βαθμίδας.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Βουλή: Εγκρίθηκαν οι διορισμοί στην ηγεσία του ΕΟΠΥΥ - Σύντομα το νομοσχέδιο για την αναδιοργάνωση του Οργανισμού

Στα επίπεδα του 2021 ο προϋπολογισμός του ΕΟΠΥΥ για τις διαγνωστικές εξετάσεις

gazzetta
gazzetta reader insider insider