Διαγνωστικά εργαστήρια και πολυϊατρεία: Κινητοποιήσεις στις 16 Σεπτεμβρίου 

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Διαγνωστικά εργαστήρια και πολυϊατρεία: Κινητοποιήσεις στις 16 Σεπτεμβρίου 
Σε νέες κινητοποιήσεις προχωρούν διαγνωστικά εργαστήρια, πολυϊατρεία και κλινικοεργαστηριακοί ιατροί, ενάντια στις περικοπές των δεδουλευμένων τους μέσω των clawback και rebate.

Σε νέες κινητοποιήσεις προχωρούν διαγνωστικά εργαστήρια, πολυϊατρεία και κλινικοεργαστηριακοί ιατροί, ενάντια στις περικοπές των δεδουλευμένων τους μέσω των clawback και rebate.

Στη χθεσινή τηλεδιάσκεψη της ολομέλειας του Συντονιστικού Οργάνου φορέων Π.Φ.Υ., των Προέδρων των Ιατρικών Συλλόγων της χώρας και του Προέδρου του Π.Ι.Σ. αποφασίστηκε να πραγματοποιηθεί συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το Υπουργείο Υγείας στις 16/09/2022 στις 11:00 π.μ. και στάση εργασίας των διαγνωστικών εργαστηρίων, των πολυϊατρείων και των κλινικοεργαστηριακών ιατρών από τις 10:00 -14:00.

Οι παρευρισκόμενοι Πρόεδροι του ΠΙΣ και των Ιατρικών Συλλόγων της χώρας ομόφωνα έδωσαν την πλήρη στήριξή τους στις επόμενες ενέργειες του Συντονιστικού Οργάνου φορέων Π.Φ.Υ.

Ιδιαίτερα για τις απομακρυσμένες και ακριτικές περιοχές που η συμμετοχή στην Αθήνα είναι δύσκολη και κοστοβόρα, προτάθηκε να υπάρξει αντίστοιχη κίνηση διαμαρτυρίας έξω από τον τοπικό ΕΟΠΥΥ. Οδηγίες θα δοθούν από τον κατά τόπους Ιατρικό Σύλλογο.

«Η κινητοποίηση έξω από το Υπουργείο Υγείας θα πραγματοποιηθεί ως ένδειξη διαμαρτυρίας για τα ληστρικά μέτρα του rebate και του clawback, που έχουν στην πλάτη τους ως χρέη τα τελευταία 10 χρόνια τα διαγνωστικά εργαστήρια, τα πολυϊατρεία και οι κλινικοεργαστηριακοί ιατροί και τα οποία έχουν φτάσει τους γιατρούς στην εξαθλίωση», αναφέρει το Συντονιστικό Όργανο σε σχετική ανακοίνωση.

Παράλληλα επισημαίνει ότι τα διαγνωστικά εργαστήρια, τα πολυϊατρεία και οι κλινικοεργαστηριακοί ιατροί πληρώνονται το 30%-40% των δεδουλευμένων τους, τονίζοντας ότι το ποσοστό αυτό δεν επαρκεί ούτε για την κάλυψη των εξόδων τους, ιδιαίτερα μετά και τις εξωφρενικές ανατιμήσεις στους λογαριασμούς του ηλεκτρικού ρεύματος.

«Οι γιατροί της Π.Φ.Υ. στήριξαν εν μέσω πανδημίας την Δημόσια Υγεία με αυταπάρνηση και θυσίες που έφτασαν μέχρι και στην απώλεια συναδέλφων», αναφέρουν οι φορείς ΠΦΥ και καλούν το Υπουργείο Υγείας να πει ένα «ευχαριστώ» και να δείξει έμπρακτα τη στήριξή του, προκειμένου να γλιτώσουν την χρεοκοπία.

Οι φορείς ΠΦΥ έχουν ήδη προειδοποιήσει για «θερμό» Σεπτέμβριο, με κινητοποιήσεις, προκειμένου να ικανοποιηθούν τα αιτήματά τους. Υπενθυμίζεται ότι μετά τις κινητοποιήσεις του Μαΐου, συμφωνήθηκε με τους αρμοδίους να ξεκινήσουν οι συζητήσεις μεταξύ των εμπλεκόμενων φορέων, με στόχο να διαμορφωθεί ένα «πακέτο» μεταρρυθμίσεων, που θα οδηγήσουν στην επίλυση του προβλήματος του clawback. Ωστόσο, μέχρι στιγμής δεν φαίνεται να υπάρχει κάποια ικανοποιητική εξέλιξη.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA

gazzetta
gazzetta reader insider insider