Κίνα - Κορονοϊός: 37 εκατ. κρούσματα την ημέρα – Στα 248 εκατ. τα κρούσματα τον Δεκέμβριο

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Κίνα - Κορονοϊός: 37 εκατ. κρούσματα την ημέρα – Στα 248 εκατ. τα κρούσματα τον Δεκέμβριο
Μόλις τις πρώτες 20 ημέρες του Δεκεμβρίου περίπου το 18% του πληθυσμού της χώρας νόσησε από το νέο κορονοϊό, σύμφωνα με εσωτερική εκθεση των αρχών που επικαλείται το Bloomberg.

Σχεδόν 37 εκατομμύρια ευρώ άνθρωποι «κόλλησαν» τη νέα μετάλλαξη του κορονοϊού μόλις σε μία ημέρα στη μεγαλύτερη - βάσει πληθυσμού- χώρα του κόσμου, σύμφωνα με τα πρακτικά από την συνεδρίαση της Εθνικής Επιτροπής Υγείας της Κίνας της Τετάρτης, που αποτελεί την κορυφαία υγειονομική αρχή της χώρας, τα οποία επικαλείται το Bloomberg.

Μόλις τις πρώτες 20 ημέρες του Δεκεμβρίου περίπου το 18% του πληθυσμού της χώρας νόσησε από το νέο κορονοϊό, ποσοστό που αναλογεί σε περίπου 248 εκατομμύρια ανθρώπους. Εάν τα στοιχεία είναι ακριβή, τότε πρόκειται για ημερήσιο ρυθμό μετάδοσης-ρεκόρ. Το προηγούμενο ρεκόρ ήταν 4 εκατομμύρια άνθρωποι την ημέρα και είχε καταγραφεί τον Ιανουάριο του 2022.

Η γοργή κατάργηση της πολιτικής μηδενικής πολιτικής ανοχής των κρουσμάτων στην Κίνα οδήγησε στη ραγδαία μετάδοση του κορονοϊού. Το πως κατέληξε η κινεζική αρχή στον υπολογισμό αυτού του αριθμού είναι ακόμα ασαφής, καθώς η κυβέρνηση έβαλε «λουκέτο» στις αρχές του μήνα στο δίκτυο διεξαγωγής μοριακών ελέγχων PCR κατά μήκος και πλάτος της χώρας.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

ΥΠΕΞ Κίνας: Η Ουάσινγκτον πρέπει να σταματήσει να «εκφοβίζει» και να καταστέλλει την ανάπτυξή μας

Κορονοϊός: Αλλαγή έτους με πολλά κρούσματα «βλέπει» για την Ελλάδα το ECDC

gazzetta
gazzetta reader insider insider