Γεωργιάδης: Με τα F-35 μπορούμε εμείς να πάμε ξαφνικά μια νύχτα στην Τουρκία

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Γεωργιάδης: Με τα F-35 μπορούμε εμείς να πάμε ξαφνικά μια νύχτα στην Τουρκία
«Με τα F-35 μπορούμε εμείς να πάμε ξαφνικά μια νύχτα στην Τουρκία», δήλωσε ο υπουργός Υγείας, Άδωνις Γεωργιάδης, μιλώντας στο OPEN αναφερόμενος στις προκλήσεις της Άγκυρας

«Με τα F-35 μπορούμε εμείς να πάμε ξαφνικά μια νύχτα στην Τουρκία», δήλωσε ο υπουργός Υγείας, Άδωνις Γεωργιάδης, μιλώντας στο OPEN και την εκπομπή «Ώρα Ελλάδος», αναφερόμενος στις προκλήσεις της Άγκυρας, επισημαίνοντας πως η γειτονική χώρα δεν έχει τα μέσα για να εισβάλει στην Ελλάδα καθώς έχει «σαπάκια» όπως δήλωσε χαρακτηριστικά. Στα θέματα της υγείας, κάλεσε τους ιδιώτες γιατρούς «να βάλουν πλάτη» για λίγους μήνες και να στηρίξουν το ΕΣΥ.

«Ο Μητσοτάκης ενοχλεί την Τουρκία»

Αρχικά, ο κ. Γεωργιάδης ανέφερε πως: «Είναι προφανές πως ο Μητσοτάκης ενοχλεί πάρα πολύ και το γεγονός πως η Ελλάδα έχει ανέβει πολλά σκαλοπάτια τα τελευταία πέντε χρόνια, έχοντας φέρει σε πολύ δύσκολη θέση την Τουρκία. Η Ελλάδα είναι μια χώρα με εξαιρετικά ισχυρές συμμαχίες και η Τουρκία μια χώρα που δημιουργεί προβλήματα. Ο κ. Δένδιας δεν είπε κάτι που δεν λέμε όλοι, τον έχει στοχοποιήσει» δήλωσε ο υπουργός. «Με την Τουρκία υποχρεωτικά θα μιλάμε, είναι ο γείτονάς μας, μας αρέσει δεν μας αρέσει, αλλά αυτό δεν σημαίνει πως παραχωρούμε κανένα κυριαρχικό μας δικαίωμα», πρόσθεσε.

«Με τα F-35 μπορεί να βρεθείς ξαφνικά μια νύχτα στην Άγκυρα

«Αγοράζοντας τα F-35 γινόμαστε πιο σκληροί, αγοράζοντας φρεγάτες γινόμαστε πιο σκληροί. Αγοράζοντας Viper F16, κάνοντας αμυντικές συμμαχίες με την Αμερική, τη Γαλλία, γινόμαστε πιο σκληροί. Πιο σκληροί δεν γινόμαστε από ένα tweet αλλά όταν αντιλαμβάνεται ο αντίπαλος ότι πια δεν είμαστε του χεριού του. Εγώ ακούω αυτά τα ‘’μια νύχτα ξαφνικά’’ και με πιάνουν τα γέλια. Με τα F-35 μπορούμε εμείς να πάμε ξαφνικά μια νύχτα στην Τουρκία. Είδατε στην Υεμένη τι έγινε; Εάν έχεις τα F-35 που δεν πιάνουν τα ραντάρ, μια νύχτα ξαφνικά μπορεί να βρεθείς στην Άγκυρα και να τα κάνεις γης μαδιάμ. Δεν λέω πως θα κάνουμε κάτι τέτοιο εμείς, γιατί δεν θέλουμε να κάνουμε κάτι τέτοιο, αλλά όταν τα λέει ο Ερντογάν με πιάνουν τα γέλια. Με τι θα έρθεις μια νύχτα στην Ελλάδα; Με τα σαπάκια που έχεις; Αφού το ξέρουν όλοι πως η Τουρκία είναι μηδέν στην αεροπορία, επί πενταετίας Μητσοτάκη».

«Οι γιατροί δεν μπορούν να κάνουν την δουλειά τους χωρίς τις παροχές του κράτους»

Στη συνέχεια, ο υπουργός Υγείας αναφέρθηκε στο ΕΣΥ και τα όσα συμβαίνουν με τους ιδιώτες γιατρούς, καθώς μόλις 12 έχουν ανταποκριθεί στο κάλεσμα για στήριξη των νοσοκομείων.

«Μεταξύ του κράτους και ενός ιδιώτη γιατρού υπάρχει μια συνεργατική σχέση. Ο ιδιώτης γιατρός δεν είναι ένας απλός ελεύθερος επαγγελματίας, δεν είναι ένας άνθρωπος που έχει ένα μαγαζί. Ο γιατρός δεν μπορεί να κάνει την δουλειά που κάνει χωρίς τις παροχές του κράτους. Τον κράτος τον σπούδασε τζάμπα, το κράτος του δίνει την συνταγογράφηση τζάμπα, το κράτος αποζημιώνει όλες τις εξετάσεις και τα φάρμακα των ασθενών του τζάμπα. Ο γιατρός για να ασκεί το λειτούργημά του έχει μια συνεργατική σχέση με το κράτος.

Ένας γιατρός που θα πει δημόσια ΄΄να κόψει τον λαιμό του ο Γεωργιάδης, να μην λειτουργεί το νοσοκομείο, δεν με νοιάζει τι θα κάνουν οι κάτοικοι αν χρειαστούν γιατρό και πάνε στα επείγοντα’’, εμένα αυτό είναι η κόκκινη γραμμή μου».

«Βάλτε πλάτη για 3-4 μήνες»

Όπως επισημαίνει, καθώς πολλές προκηρύξεις βγήκαν άγονες, το υπουργείο Υγείας αλλάζει το πλαίσιό τους. «Βάζουμε πολύ περισσότερα οικονομικά κίνητρα για τις άγονες περιοχές, διευρύνουμε τις άγονες περιοχές, κάνουμε μια σειρά διαρθρωτικών μέτρων και πιστεύουμε πως θα αποδώσουν και οι επόμενες προσκλήσεις δεν θα είναι το ίδιο άγονες. Λένε στους γιατρούς πως δεν σας θέλουμε για πάντα, σας θέλουμε για 2-5 μήνες, να κάνετε από δύο εφημερίες τον μήνα. Όλη αυτή η φασαρία γίνεται για δύο εφημερίες τον μήνα».

Για τους λόγους που δεν θέλουν οι γιατροί να μπουν στο ΕΣΥ, ο κ. Γεωργιάδης απαντά: «Ένας ελευθερογιατρός δεν είναι εύκολο να πάει στο νοσοκομείο γιατί χάνει πάρα πολλά λεφτά. Η εφημερία στο νοσοκομείο πληρώνεται ένα κλάσμα των χρημάτων που βγάζει στο ιατρείο του. Επίσης χάνει το ωράριό του, το πώς το είχε προγραμματίσει. Είναι μια αλλαγή στη ζωή τους. Εγώ δεν λέω πως είναι εύκολο και ευχαριστώ όσους πάνε».

Επίσης, τόνισε πως το κράτος δίνει πολλά παραπάνω κίνητρα πλέον αλλά και λεφτά στους γιατρούς. «Παιδιά, βάλτε λίγο πλάτη για 3-4 μήνες. Θα βγούνε νέες προσκλήσεις και θα βρούμε γιατρούς και δεν θα χρειαστούμε όλη αυτή τη φασαρία».

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider