Πώς η κατανάλωση μαγνησίου τονώνει τη διάθεσή μας

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Πώς η κατανάλωση μαγνησίου τονώνει τη διάθεσή μας
Μαγνήσιο: Πώς μπορεί να τονώσει τη διάθεσή μας και σε ποιες τροφές το βρίσκουμεΤο μαγνήσιο είναι ένα από τα πιο άφθονα ορυκτά στη Γη και ζωτικής σημασίας για όλα τα ζωντανά πλάσματα.

Η πρόσληψη μαγνησίου είναι ζωτικής σημασίας για το σώμα μας, καθώς αυτό το μέταλλο είναι συμβάλλει στην ενεργοποίηση των ενζύμων που επιφέρουν πληθώρα βιοχημικών αντιδράσεων στον οργανισμό μας. Όταν δεν έχουμε αρκετό μαγνήσιο, τα ένζυμα αυτά δεν μπορούν να επιτελέσουν τις βασικές τους λειτουργίες όπως υποβοήθηση της μυϊκής και νευρικής λειτουργίας, παραγωγή ενέργειας και ρύθμισης της διάθεσης.

Από την άλλη πλευρά, τα επαρκή επίπεδα μαγνησίου προάγουν την αίσθηση ηρεμίας και χαλάρωσης. Αυτό οφείλεται εν μέρει στο ότι αυτό το μέταλλο επιτρέπει στο κεντρικό νευρικό σύστημα να λειτουργεί όπως θα έπρεπε, υποστηρίζοντας έτσι την ψυχική υγεία και τη σταθερότητα της διάθεσης.

Ενώ το μαγνήσιο είναι ζωτικής σημασίας για πολλές πτυχές της ευεξίας, λίγοι από εμάς λαμβάνουμε αρκετό. Το καλό είναι ότι είναι πραγματικά πολύ απλό να αυξηθεί η πρόσληψη μαγνησίου προσθέτοντας μερικές βασικές τροφές και ομάδες τροφίμων στη διατροφή μας.

Το μαγνήσιο υπάρχει σε πολλά τρόφιμα, όπως είναι οι ξηροί καρποί, οι σπόροι κολοκύθας, τα όσπρια (ορισμένα περιέχουν 10 φορές περισσότερο μαγνήσιο από τα προϊόντα κρέατος), τα προϊόντα ολικής αλέσεως, τα φυλλώδη λαχανικά και οι πατάτες. Λίγο χαμηλότερα ποσοστά μαγνησίου μπορούν επίσης να βρεθούν στα φρούτα, όπως οι μπανάνες και τα πορτοκάλια, καθώς και στο γάλα, τα αυγά, τον καφέ και το τσάι.

Διαβάστε περισσότερα στο jenny.gr
Φωτογραφία: Getty Images / Ideal Image

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Mpox: Η Ταϊλάνδη επιβεβαιώνει το πρώτο κρούσμα του νέου στελέχους του ιού στην Ασία

Ιός του Δυτικού Νείλου: 12 θάνατοι από τις αρχές του έτους

gazzetta
gazzetta reader insider insider