Πτωτική εκκίνηση στο Χρηματιστήριο Αθηνών

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Πτωτική εκκίνηση στο Χρηματιστήριο Αθηνών
Το Χρηματιστήριο Αθηνών εναρμονίζεται με το πτωτικό κλίμα των διεθνών αγορών, στις οποίες επικρατούν πτωτικές τάσεις εν μέσω ανησυχιών για την παγκόσμια ανάπτυξη.

Με αρνητικό πρόσημο κινείται τη Δευτέρα το Χρηματιστήριο Αθηνών, με το τζίρο να διαμορφώνεται σε χαμηλά επίπεδα.

Το Χρηματιστήριο Αθηνών εναρμονίζεται με το πτωτικό κλίμα των διεθνών αγορών στις οποίες επικρατούν πτωτικές τάσεις εν μέσω ανησυχιών για την παγκόσμια ανάπτυξη.

O Γενικός Δείκτης Τιμών διαμορφώνεται στις 640,86 μονάδες σημειώνοντας πτώση 0,68%. Ανοδικά κινούνται 15 μετοχές, 19 πτωτικά και 7 παραμένουν σταθερές. Η αξία των συναλλαγών ανέρχεται στα 3,25 εκατ. ευρώ.

Σύμφωνα με χρηματιστηριακούς αναλυτές, καθώς πλέον μπαίνουμε σε εορταστικούς ρυθμούς στόχος είναι το Χρηματιστήριο Αθηνών να μην χάσει το εύρος διακύμανσης μεταξύ των 630 -660 μονάδων.

Κατά τους ίδιους αν και ο Γενικός Δείκτης στις αρχές Δεκεμβρίου έκανε μια πρώτη προσπάθεια απεγκλωβισμού από το πτωτικό κανάλι τιμών που ξεκίνησε από τον Μάιο και έχει δημιουργήσει μια εύθραυστη βάση τιμών στις 600 μονάδες, ωστόσο η αναίρεση του πτωτικού σήματος απαιτεί την υπέρβαση των 720 μονάδων, κάτι που δεν είναι ορατό.

Σταθεροποιητικές τάσεις επικρατούν στην αγορά ομολόγων, όπου η απόδοση του δεκαετούς ομολόγου διαμορφώνεται στο 4,24%.

Από τις μετοχές της υψηλής κεφαλαιοποίησης τη μεγαλύτερη πτώση καταγράφουν οι μετοχές της Aegean Airlines (-3,14%), της ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ (-2,95%), της Motor Oil (-2,56%) και της ΔΕΗ (-2,19%).

Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης σημειώνει πτώση σε ποσοστό 0,77%, ενώ ο δείκτης της μεσαίας κεφαλαιοποίησης ενισχύεται σε ποσοστό 0,25%.

Τη μεγαλύτερη άνοδο καταγράφουν οι μετοχές: F.G. Europe +9,94% και Ιντρακόμ +4,23%, ενώ τη μεγαλύτερη πτώση σημειώνουν οι μετοχές: Space Hellas -5,88% και Aegean Airlines -3,14%.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA

gazzetta
gazzetta reader insider insider