Ανακάμπτει το πετρέλαιο μετά την πτώση 6%

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Ανακάμπτει το πετρέλαιο μετά την πτώση 6%
Η Σαουδική Αραβία ενδέχεται να αναλάβει δράση για να υποστηρίξει τις τιμές.

Ανακάμπτει το πετρέλαιο μετά τη βουτιά άνω του 6% που κατέγραψε την Τρίτη λαμβάνοντας ώθηση από την έκθεση απροσδόκητης μείωσης των αποθεμάτων αργού πετρελαίου των Η.Π.Α.

Το Αμερικανικό Ινστιτούτο Πετρελαίου (API) ανέφερε την Τρίτη ότι τα αποθέματα αργού πετρελαίου των Η.Π.Α. μειώθηκαν την προηγούμενη εβδομάδα κατά 1,5 εκατ. βαρέλια, αποσοβώντας τις ανησυχίες για πλεονάζουσα προσφορά.

Συγκεκριμένα, οι τιμές του πετρελαίου διεθνούς προέλευσης τύπου Brent καταγράφονται στα 63,60 δολάρια το βαρέλι, αυξημένες κατά 1,07 δολάρια ή 1,7%.

Οι τιμές του αμερικανικού αργού πετρελαίου σημειώνουν άνοδο κατά 1,03 δολάρια ή 1,9% στα 54,46 δολάρια το βαρέλι.

Ο ΟΠΕΚ καθώς και η Ρωσία και άλλοι παραγωγοί εκτός του καρτέλ θα εξετάσουν το ενδεχόμενο μείωσης της προσφοράς μεταξύ 1 -1,4 εκατ. βαρελιών ημερησίως στη συνεδρίαση της 6ης Δεκεμβρίου, ανέφεραν πηγές εξοικειωμένες με το ζήτημα.

Ωστόσο, η Σαουδική Αραβία ενδέχεται να αναλάβει δράση για να υποστηρίξει τις τιμές σκληρότερα, λένε οι αναλυτές, δεδομένης της πίεσης των ΗΠΑ.

«Είναι πιο δύσκολο να περιμένουμε μια περικοπή της προσφοράς όταν ο Τραμπ παρέχει πλήρη υποστήριξη στη Σαουδική Αραβία και ζητά να διατηρήσει τις τιμές σε χαμηλά επίπεδα», δηλώνει ο Olivier Jakob, αναλυτής στην Petromatrix.

Παράλληλα, οι αναλυτές της JBC Energy επισημαίνουν ότι η δήλωση του Trump «πογραμμίζει το ενδεχόμενο πολιτικών επιπτώσεων για την ίδια τη Σαουδική Αραβία από μια έντονη περικοπή της παραγωγής».

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA

gazzetta
gazzetta reader insider insider