Spetses mini Marathon: Ρεκόρ συμμετοχών με τις συγκινήσεις και την αγωνιστικότητα στα ύψη!

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Spetses mini Marathon: Ρεκόρ συμμετοχών με τις συγκινήσεις και την αγωνιστικότητα στα ύψη!
Με τεράστια επιτυχία ολοκληρώθηκε για ακόμη μια χρονιά το Spetses Mini Marathon 2024, το κορυφαίο multi-sport event της χώρας.

Με τεράστια επιτυχία ολοκληρώθηκε για ακόμη μια χρονιά το Spetses Mini Marathon 2024, το κορυφαίο multi-sport event της χώρας.

Όσοι βρέθηκαν στο μαγευτικό νησί των Σπετσών το τριήμερο από τις 4 έως 6 Οκτωβρίου, είχαν την ευκαιρία να ζήσουν το κορυφαίο αθλητικό γεγονός, λαμβάνοντας μέρος σε ένα από τα sold out δρομικά και κολυμβητικά αγωνίσματα.

Παρόντες όπως κάθε χρονιά με την ενέργεια τους να ξεχειλίζει, η τοπική κοινωνία, οι εθελοντές και η οργανωτική επιτροπή, που έδωσαν τον καλύτερο τους εαυτό προετοιμάζοντας όλες τις λεπτομέρειες και αποθεώνοντας τους χιλιάδες συμμετέχοντες.

Η φετινή διοργάνωση επιφύλασσέ πληθώρα εκπλήξεων για όσους βρέθηκαν στις Σπέτσες, με τους συμμετέχοντες να έχουν την ευκαιρία να τρέξουν και να κολυμπήσουν μαζί με πολλούς αθλητές, που έλαβαν μέρος και διακρίθηκαν στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού. Μεταξύ τους: ο Ασημένιος Ολυμπιονίκης Απόστολος Χρήστου (Team Arla Protein και Team Garmin Greece), οι Χάλκινες Ολυμπιονίκες Ζωή Φίτσιου και Μιλένα Κοντού (Team Arla Protein), η Δώρα Γκουντούρα (Team Bwin και Team Garmin Greece), η Νόρα Δράκου ( Team Vichy Laboratoires), η Άννα Ντουντουνάκη (Team Bwin και Team Arla Protein), o Απόστολος Παπαστάμος Team Bwin) , o Κωνσταντίνος Στάμου, o Βαγγέλης Μακρυγιάννης (Team Garmin Greece), o Δημήτρης Μάρκος (Team Herbalife και Team Garmin Greece), o Στέργιος Μπίλας (Team Herbalife), o Απόστολος Σίσκος (Team Herbalife), η Σοφία Μαλκογεώργου (Team Herbalife) αλλά και οι νεαρές πρωταθλήτριες κολύμβησης Άρτεμις Βασιλάκη, Γεωργία Μακρή και Ελένη Κοντογιώργου (Team Garmin Greece).

Επιπλέον, τους αγώνες του Spetses Mini Marathon 2024 παρακολούθησε ο Υφυπουργός Υγείας κ. Μάριος Θεμιστοκλέους, ο οποίος έλαβε μέρος στους αγώνες κολύμβησης 3.000μ. και δρόμου 25 χλμ., παροτρύνοντας όλους τους συμμετέχοντες να υιοθετήσουν έναν τρόπο ζωής που η υγεία και η άθληση θα καταλαμβάνουν σημαντικό χώρο.

Στον κολυμβητικό αγώνα των 1.500μ., συμμετείχε και Γενικός Γραμματέας Αθλητισμού κ. Γιώργος Μαυρωτάς, ο οποίος με τη σειρά του τόνισε την αξία και την προσφορά της διοργάνωσης στον αθλητικό τουρισμό της χώρας, ενώ στον αγώνα δρόμου των 5χλμ., μέρος έλαβε η Βουλευτής Πειραιώς και Νήσων κα. Δόμνα Μιχαηλίδου, αναφερόμενη στην σπουδαία προσφορά του Spetses Mini Marathon τόσο στον αθλητισμό, όσο και στην ίδια την τοπική κοινωνία.

Το τριήμερο ξεκίνησε με τον πιο δυναμικό τρόπο το απόγευμα της Παρασκευής 04 Οκτωβρίου με το Spetses Technogym Challenge, ένα πρωτοποριακό session αντοχής που έκανε την ενέργεια και την αδρεναλίνη να ξεχειλίσουν, μεταφέροντας τον παλμό της διοργάνωσης στην πλατεία Ποσειδωνίου. Παράλληλα, με πρωτοβουλία του Arla Protein, το πρωινό της ίδιας ημέρας, ο Ασημένιος Ολυμπιονίκης Απόστολος Χρήστου και οι Χάλκινες Ολυμπιονίκες Ζωή Φίτσιου και Μιλένα Κοντού επισκέφτηκαν το δημοτικό σχολείο Σπετσών, για να μοιραστούν με τους ενθουσιασμένους μαθητές την εμπειρία τους από την συμμετοχή τους στους Ολυμπιακούς αγώνες, παρακινώντας τους να παλεύουν διαρκώς για όλα όσα θέλουν να πετύχουν.

                      Εκκίνηση Κολυμβητικού Αγώνα 1500μ.

Το Σάββατο 05 Οκτωβρίου η Vichy Laboratoires με την αντηλιακή σειρά Capital Soleil ανέλαβε το Warm up session πριν την εκκίνηση των κολυμβητικών αγώνων, με τους εκατοντάδες αθλητές να προετοιμάζονται υπό τη καθοδήγηση του πρωταθλητή Γιάννη Δρυμωνάκου για του αγώνες που ακολούθησαν. Οι πρώτες θέσεις ήταν υπόθεση πρωταθλητών, με τον Απόστολο Σίσκο (Team Herbalife) και την Άρτεμις Βασιλάκη να ξεχωρίζουν στον αγώνα των 1500μ., ενώ στα 3.000μ. ο Δημήτρης Μάρκος (Team Herbalife και Team Garmin Greece) και ο Γιώργος Αρνιακός (Team Vichy Laboratoires ) πέρασαν μαζί τη γραμμή του τερματισμού κατακτώντας την πρώτη θέση, την οποία μοιράστηκαν με τη νεαρή πρωταθλήτρια Γεωργία Μακρή.

Μετά την ολοκλήρωση των κολυμβητικών αγώνων και παρά την επίμονη βροχή, η δράση μεταφέρθηκε και πάλι στην πλατεία Ποσειδωνίου, με τον παιδικό δρομικό αγώνα των 500 μ., το “My First Spetses Mini Marathon, Intermed”, για τους νεότερους δρομείς της διοργάνωσης (0-5 ετών). Στη συνέχεια, μαθητές από όλες τις τάξεις του δημοτικού έλαβαν μέρος στους παιδικούς δρομικούς αγώνες των 500 μ. και 1000 μ., kid’s race, Melissa Pasta, χαρίζοντας χαμόγελα σε όσους απολάμβαναν το μαγευτικό ουράνιο τόξο από κάθε πλευρά της πλατείας.

Το απόγευμα, το ενδιαφέρον όλων στράφηκε στον αγώνα των 10χλμ, μια διαδρομή με moto “Fueling the Best by HerbalLife” που όλα τα χρόνια σημειώνει μεγάλο ενδιαφέρον για τους συμμετέχοντες και καθηλώνει τους επισκέπτες.

Νικητής μεταξύ των ανδρών αναδείχθηκε ο Χρήστος Παπαδογεώργος (Under Armour Team), ενώ η Αναστασία Μαρινάκου από την Team Garmin Greece, κατάκτησε για ακόμη μια χρονιά την πρώτη θέση στο γυναικείο βάθρο. Η μέρα έκλεισε με τον πιο απολαυστικό τρόπο, το πλέον αγαπημένο Melissa Pasta Night, ήταν εκεί για να προσφέρει στους επισκέπτες μια βραδιά γεμάτη λαχταριστά ζυμαρικά συνοδευμένα από infusions με το ποιοτικό ελαιόλαδο της Terra Creta.

Την Κυριακή 06 Οκτωβρίου οι χιλιάδες δρομείς ξεκίνησαν να προθερμαίνονται για τους αγώνες δρόμου των 25 χλμ. και των 5 χλμ. Στο Garmin Run Series των 5χλμ., τις πρώτες θέσεις καταγράφοντας ρεκόρ διαδρομής, κατέκτησαν ο Ορφέας Ιωάννου και η Βασιλική Καλλιμογιάννη (Team Arla), ενώ δεν έλειψαν ούτε φέτος οι δυνατές συγκινήσεις από αθλητές και αθλήτριες με αναπηρία, που μεταφέρουν το δικό τους μήνυμα, συμμετέχοντες στον πρώτο αγώνα στη χώρα που ανέδειξε το ζήτημα της συμπερίληψης και της ενιαίας συμμετοχής. Στον πολύ απαιτητικό αγώνα των 25χλμ. πρωταγωνιστής ήταν ο Ματθαίος Ματζιάρ, ενώ ταχύτερη γυναίκα αναδείχθηκε η Ελπίδα Κασέγια.

                    Εκκίνηση 5Κ Run

Τη δική τους θέση στο βάθρο διεκδίκησαν και κέρδισαν υψώνοντας το βραβείο Corporate Team η εταιρική ομάδα της Vichy Laboratoires, κατακτώντας το χρυσό βραβείο, η εταιρική ομάδα της Arla Protein, κατακτώντας το ασημένιο βραβείο και η εταιρική ομάδα της Avra Water, που κατέκτησε το χάλκινο βραβείο, με τους συμμετέχοντες σε αυτές να διακρίνονται σε ένα ή και περισσότερα από τα αθλήματα.

Καθ΄ όλη τη διάρκεια του τριημέρου οι επισκέπτες είχαν την ευκαιρία να περιηγηθούν από την πλατεία Ποσειδωνίου, στην οποία είχαν στηθεί εντυπωσιακά stand από όλους τους χορηγούς της διοργάνωσης και, μεταξύ άλλων, να πάρουν μέρος στον διαγωνισμό της Under Armour διεκδικώντας το νέο running παπούτσι Infinite Elite, να δοκιμάσουν τις θρεπτικές σαλάτες RIO Mare, λαχταριστά, δυναμωτικά treat Μακεδονικού Χαλβά σε 4 μοναδικές γεύσεις και τις πάντα φρέσκιες και υγιεινές μπανάνες Dole. Παράλληλα, σημαντική συμβολή στην ασφάλεια των αθλούμενων και των επισκεπτών, είχε και η παρουσία του Ομίλου Ιατρικού Αθηνών, που διέθεσαν γιατρούς, νοσηλευτικό προσωπικό και εξοπλισμό για την ιατρική κάλυψη του αγώνα.

                      Στιγμιότυπο από το 1ο Spetses Technogym Challenge

Τέλος, η διοργάνωση έκρυβε και μία έξτρα έκπληξη για 5 τυχερούς συμμετέχοντες, οι οποίοι βρήκαν στο goodie bag με τη συμμετοχής τους ένα μοναδικό voucher και κέρδισαν από 1 ηχείο LG XBOOM.

Η Ιδρύτρια & Πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής, κα. Μαρίνα Κουταρέλλη, με το πέρας της διοργάνωσης, δήλωσε:

«Είμαι ιδιαιτέρως συγκινημένη και περήφανη που το Spetses Mini Marathon, η κορυφαία διοργάνωση αθλητικού τουρισμού στη χώρα, υποδέχεται ολοένα και περισσότερους συμμετέχοντες. Ευχαριστώ τους χορηγούς και όλους όσοι βοήθησαν να κάνουμε για ακόμη μια χρονιά πράξη το μότο μας «Νίκη είναι η συμμετοχή», προσφέροντας μοναδικές συγκινήσεις.»
Η διοργάνωση τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Τουρισμού και του Δήμου Σπετσών, με τη Δήμαρχο Σπετσών, κα. Ευγενία Φραγγιά να δηλώνει σχετικά:
«Το Spetses Mini Marathon είναι μια μεγάλη γιορτή για τον αθλητισμό και το νησί μας. Θέλω να ευχαριστήσω όλους τους Σπετσιώτες και τις Σπετσιώτισσες που συνδράμουν σε αυτή τη σπουδαία προσπάθεια. Ανανεώνουμε τη συνάντησή μας με τον αγαπημένο μας αθλητικό θεσμό για του χρόνου!»

Χορηγοί της διοργάνωσης του Spetses mini Marathon 2024 ήταν:

Μέγας Χορηγός του Spetses Mini Marathon ήταν η Entain plc με το brand bwin. Η Entain plc αποτελεί παγκόσμια ηγέτιδα στη διαδικτυακή και επίγεια ψυχαγωγία, στην υποστήριξη όλων των αθλημάτων και του Υπεύθυνου Παιχνιδιού ανά τον κόσμο. Με τη μοναδική τεχνολογική της πλατφόρμα, παρέχει υψηλού επιπέδου υπηρεσίες τυχερών παιγνίων μέσω μερικών από τα πιο δημοφιλή brands της αγοράς που περιλαμβάνουν τις bwin, sportingbet και Ladbrokes.

Το Arla PROTEIN, με μία πρωτοποριακή σειρά γευστικών προϊόντων, με φυσική πρωτεΐνη γάλακτος και χαμηλά λιπαρά, που αποτελούν έναν εύκολο και υγιεινό τρόπο ενίσχυσης του οργανισμού για όποιον ακολουθεί ένα δυναμικό τρόπο ζωής, ενώ η ομάδα του ανέλαβε να προσφέρει τον κατάλληλο χώρο για διατάσεις, αλλά και την απαραίτητη καθοδήγηση από έμπειρους γυμναστές του Training Room.

Η DHL, ο ηγέτης των διεθνών ταχυμεταφορών που με την αξιοπιστία και την ταχύτητά της φρόντισε να βρίσκεται στο νησί έγκαιρα όλο το απαραίτητο υλικό του αγώνα.

Η Herbalife, επίσημος υποστηρικτής διατροφής της Ελληνικής Ολυμπιακής Ομάδας και πρώτη εταιρεία στον κόσμο στα συμπληρώματα διατροφής για το αδυνάτισμα, καθώς και #1 Active & Lifestyle Nutrition brand στον κόσμο.

Η Deloitte, που είναι κορυφαίος παγκόσμιος πάροχος συμβουλευτικών, ελεγκτικών, χρηματοοικονομικών, φορολογικών και νομικών υπηρεσιών, καθώς και υπηρεσιών διαχείρισης κινδύνου.

Το RΙΟ Mare, ηγέτης στην κατηγορία του Κονσερβοποιημένου Τόνου, ανέδειξε τη σημασία των ψαρικών στην υγιεινή και ισορροπημένη διατροφή δίνοντας σε όλους τη δυνατότητα να απολαύσουν τις RIO Mare Insalatissime Σαλάτες με Τόνο: σαλάτες με εκλεχτά λαχανικά, όσπρια και εξαιρετικό τόνο. Ολοκληρωμένα, απολαυστικά γεύματα, με υψηλή διατροφική αξία, χωρίς συντηρητικά, έτοιμα να τα απολαύσεις παντού, εύκολα, ανά πάσα στιγμή.

Το Borotalco, το νέο καινοτόμο brand αποσμητικών σώματος έγινε ο αδιαμφισβήτητος σύμμαχος για αθλητές και θεατές, προσφέροντας σε όλους τη δυνατότητα να δοκιμάσουν την αποτελεσματικότητα και το μοναδικό του άρωμα. Με τα αποσμητικά Borotalco ξεχάσαμε τον ιδρώτα και απολαύσαμε ένα τριήμερο γεμάτο φρεσκάδα και όμορφες στιγμές.

Το brand ζυμαρικών Melissa, που είναι από τους πρώτους χορηγούς του Spetses Mini Marathon, γι’ ακόμη μία φορά παρουσίασε τις καινοτόμες σειρές ζυμαρικών του: Τα νέα Melissa High Protein, με 22g πρωτεΐνης ανά 100g προϊόντος, δηλαδή με 83% περισσότερη πρωτεΐνη σε σχέση με τα απλά ζυμαρικά, και τα νέα Melissa Boost, με αλεύρι Teff που αποτελεί πηγή μαγνησίου, ιδανικά για πριν αλλά και μετά την προπόνηση.

Suncare Partner για μια ακόμα φορά η VICHY LABORATOIRES, όπου μέσα από 2 warm-up sessions και το VICHY Suncare Booth, φρόντισε για την αντιηλιακή προστασία των συμμετεχόντων της διοργάνωσης, τόσο κατά τη διάρκεια της προπόνησης όσο και την ώρα των αγωνισμάτων. Η σειρά CAPITAL SOLEIL UV-AGEDAILY προσφέρει δερματολογικά ελεγμένη πολύ υψηλή αντηλιακή προστασία κατά της φωτογήρανσης, σε μία εξαιρετικά λεπτόρρευστη υφή για αόρατο τελείωμα και φυσική αίσθηση, που αφήνει το δέρμα να αναπνέει, ενώ ταυτόχρονα είναι ανθεκτική στο νερό και τον ιδρώτα.

Η GARMIN, με τα state of the art τεχνολογικά προϊόντα αθλητισμού, ήταν ο Timing Sponsor της διοργάνωσης, ενώ προσέφερε στους επισκέπτες την ευκαιρία να γνωρίσουν το ολοκαίνουριο Fenix 8 στο εντυπωσιακό περίπτερο της στην πλατεία Ποσειδωνίου.

Η TECHNOGYM, το #1brand σε premium wellness equipment παγκοσμίως, στήριξε το Spetses mini Marathon, δίνοντας τη δυνατότητα στους επισκέπτες να ανακαλύψουν και να δοκιμάσουν τις μοναδικές δυνατότητες του εξοπλισμού που διαθέτει.

Χορηγός αθλητικού υλικού επιδόσεων ήταν η UNDER ARMOUR, το κορυφαίο brand σε τεχνικό ρούχο και υπόδημα, που ήταν εκεί με την #UATeam, και χάρισε κορυφαίες επιδόσεις και παρουσίασε το νέο δρομικό παπούτσι Infinite Elite. Η ηγέτιδα εταιρεία στο χώρο των αθλητικών ειδών οργάνωσε για ακόμη μια χρονιά μοναδικά activations, πληθώρα εκπλήξεων και ένα φαντασμαγορικό περίπτερο στην πλατεία των Σπετσών, ενώ η εταιρία ανέλάβε και την αποθεραπεία των αθλητών με την ομάδα των Physio Rules.

Οι φαρμακοβιομηχανίες Uni-Pharma και Intermed του Ομίλου Φαρμακευτικών Επιχειρήσεων Τσέτη, προσέφεραν στους μικρούς δρομείς τα Vita Fix Gummies για ενίσχυση του ανοσοποιητικού σε δύο υπέροχες γεύσεις και οδοντόπαστες Unident Kids για την φροντίδα των παιδικών δοντιών ενώ στήριξαν τον αγώνα με τα κορυφαία αντισηπτικά Reval.

Το Φυσικό Μεταλλικό Νερό ΑΥΡΑ της Coca-Cola Τρία Έψιλον, που εδώ και 35 χρόνια αποτελεί βασικό σύμμαχο ενυδάτωσής των αθλητών και των ερασιτεχνών αθλητών και παρέχει την απαραίτητη ενυδάτωση στηρίζοντας τον αθλητισμό και τον ισορροπημένο τρόπο ζωής.

O Μακεδονικός Χαλβάς, το αγαπημένο έδεσμα μικρών και μεγάλων, που γιορτάζει φέτος 100 χρόνια γεύσης, παράδοσης και ποιότητας, χάρισε δύναμη και ενέργεια σε όλους τους συμμετέχοντες με την υψηλή διατροφική του αξία, η Dole Hellas, η μόνη εταιρεία στην ελληνική αγορά, που μπορεί να κάνει ολοκληρωμένη πρόταση φρούτων, γνωρίζοντας πάρα πολύ καλά τη διατροφική αξία τους και τη θετική συνεισφορά τους στην υγεία και την ευεξία μας, στήριξε με τις εξαιρετικές της μπανάνες το Spetses Mini Marathon 2024, συμβάλλοντας θετικά στην υγεία και την ευεξία των συμμετεχόντων, η GU Energy, η Νο1 εταιρεία ειδών αθλητικής διατροφής στον κόσμο και η πρωτοπόρος στην κατηγορία της, με τα πολύτιμα ενεργειακά gels.

Ο Όμιλος Ιατρικού Αθηνών ήταν ο «Επίσημος Ιατρικός Υποστηρικτής» του αγώνα, παρέχοντας ολοκληρωμένη ιατρική κάλυψη, διακομιδές και παροχή πρώτων βοηθειών, σε επείγοντα περιστατικά που ενδέχεται να προκύψουν, για όλους τους παρευρισκόμενους - συμμετέχοντες αθλητές, θεατές και εθελοντές - καθ΄ όλη τη διάρκεια του event. Για τους σκοπούς αυτούς διέθεσε ιατρικό εξοπλισμό, 5 ιατρούς (γενικό ιατρό, ορθοπεδικό, αναισθησιολόγο, καρδιολόγο, παιδίατρο), νοσηλευτικό προσωπικό, καθώς και ένα πλήρως εξοπλισμένο ασθενοφόρο

Υποστηρικτής της διοργάνωσης ήταν οι κινηματογράφοι Village Cinemas.

Transportation Partners της διοργάνωσης ήταν η Hellenic Seaways και η Alphalines.

Media Partner της διοργάνωσης είναι η Innews και χορηγοί επικοινωνίας η Liquid Media, το Hello!, το Shape, το Gazzetta και το BOOM.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA

gazzetta
gazzetta reader insider insider