H απαισιοδοξία για την πορεία της οικονομίας «ρίχνει» και το πετρέλαιο

Viber Whatsapp Μοιράσου το
H απαισιοδοξία για την πορεία της οικονομίας «ρίχνει» και το πετρέλαιο
Πτώση καταγράφουν οι τιμές του πετρελαίου την Παρασκευή.

Πτωτικά κινούνται οι τιμές πετρελαίου την Παρασκευή καθώς οι επενδυτές ανησυχούν από το ενδεχόμενο της υπερπροσφοράς του πετρελαίου στις διεθνείς αγορές, με δεδομένη την απαισιοδοξία για την πορεία της παγκόσμιας οικονομικής ανάπτυξης.

Οι τιμές του αμερικανικού αργού πετρελαίου σημειώνουν πτώση άνω του 2% στα 53,35 δολάρια το βαρέλι. Οι τιμές του πετρελαίου διεθνούς προέλευσης τύπου Brent καταγράφουν πτώση 50 σεντς ή 0,8% στα 62,10 δολάρια το βαρέλι.

Τα παγκόσμια αποθέματα πετρελαίου σημειώνουν άνοδο, δεδομένης της αύξησης της παραγωγής από τις Ηνωμένες Πολιτείες, τη Ρωσία και τη Σαουδική Αραβία.

Από την άλλη, έχουν αρχίσει να εμφανίζονται σημάδια πτώσης της ζήτησης. Τη Δευτέρα, το υπουργείο Οικονομικών της Ιαπωνίας ανέφερε ότι οι εισαγωγές αργού πετρελαίου τον Οκτώβριο μειώθηκαν κατά 7,7% σε σχέση με τον ίδιο μήνα πέρυσι, φθάνοντας στα 2,77 εκατομμύρια βαρέλια την ημέρα .

Ο Διεθνής Οργανισμός Ενέργειας (IEA) προειδοποιεί επίσης για τη μείωση της ζήτησης λόγω της εξασθένησης της παγκόσμιας οικονομίας.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider