Χρηματιστήριο: Τραπεζική εκτίναξη με μεγάλο τζίρο

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Χρηματιστήριο: Τραπεζική εκτίναξη με μεγάλο τζίρο
Ο τραπεζικός δείκτης στο Χρηματιστήριο Αθηνών επέστρεψε στα επίπεδα που ήταν στις 4 Δεκεμβρίου, σημειώνοντας μεγάλη άνοδο.

Συνεδρίαση των καλών εποχών θύμισε η συνεδρίαση της Δευτέρας στο Χρηματιστήριο Αθηνών με τον τζίρο των συναλλαγών να κινείται σε πολύ υψηλά επίπεδα, με βασικό οδηγό τις τραπεζικές μετοχές.

Ο τραπεζικός δείκτης στο Χρηματιστήριο Αθηνών επέστρεψε στα επίπεδα που ήταν στις 4 Δεκεμβρίου. Σε αυτό συνέβαλε έκθεση της Morgan Stanley σύμφωνα με την οποία οι ελληνικές τράπεζες θα επιτύχουν τις δεσμεύσεις σε ότι αφορά την μείωση των κόκκινων δανείων έως το 2021, ειδικά στην περίπτωση που η αλλαγή στο νόμο Κατσέλη και το κυβερνητικό σχέδιο για επιδότηση δόσεων εφαρμοσθούν ομαλά.

Ο δείκτης των Τραπεζών σημείωσε κέρδη 7,25%. Από τις τραπεζικές μετοχές τη μεγαλύτερη άνοδο σημείωσαν η Πειραιώς (+11,45%), η Εθνική (+8,10%), η Alpha Bank (+6,92%) και η Eurobank (+6,13%).

O Γενικός Δείκτης Τιμών έκλεισε στις 686,77 μονάδες σημειώνοντας άνοδο 1,46%. Η αξία των συναλλαγών ανήλθε στα 83,51 εκατ. ευρώ. Ανοδικά κινήθηκαν 50 μετοχές, 52 πτωτικά και 40 παραμένουν σταθερές.

Υποστηρικτικά στο κλίμα συνέβαλε η πτώση των αποδόσεων των ελληνικών ομολόγων με την απόδοση του δεκαετούς να διαμορφώνεται στο 3,7% και την απόδοση του πενταετούς να κλείνει στο 3,04%.

Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης σημείωσε άνοδο σε ποσοστό 1,16%, ενώ ο δείκτης της μεσαίας κεφαλαιοποίησης ενισχύθηκε σε ποσοστό 0,56%.

Τη μεγαλύτερη άνοδο κατέγραψαν οι μετοχές: Εβροφάρμα +5,13% και Reds +4,21%, ενώ τη μεγαλύτερη πτώση σημειώνουν οι μετοχές: Γενική Εμπορίου -6,82% και Μινωϊκές Γραμμές -4,17%.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA

gazzetta
gazzetta reader insider insider