Χρηματιστήριο Αθηνών: Σταθεροποιητικό ξεκίνημα με στόχο τις 690 μονάδες

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Χρηματιστήριο Αθηνών: Σταθεροποιητικό ξεκίνημα με στόχο τις 690 μονάδες
Χρηματιστηριακοί αναλυτές δίνουν μεγαλύτερες πιθανότητες σε μια βραχυπρόθεσμη διόρθωση του Χρηματιστηρίου.

Σταθεροποιητικά κινείται στο άνοιγμα των συναλλαγών της Τρίτης το Χρηματιστήριο Αθηνών, με την αγορά να δοκιμάζει τις δυνάμεις της με στόχο τις 690 μονάδες.

Ο Γενικός Δείκτης Τιμών διαμορφώνεται στις 686,27 μονάδες με απώλειες 0,07%. Ο τζίρος των συναλλαγών ανέρχεται στα 4 εκατ. ευρώ. Πτωτικές είναι 23 μετοχές, ανοδικές 14μετοχές και αμεταβλητες 11 μετοχές.

Χρηματιστηριακοί αναλυτές δίνουν μεγαλύτερες πιθανότητες σε μια βραχυπρόθεσμη διόρθωση του Χρηματιστηρίου που θα έχει χαρακτήρα κατοχύρωσης των γρήγορων κερδών των προηγούμενων εβδομάδων και το πέρας της οποίας με τα ως τώρα δεδομένα εκτιμάται ότι θα εκτονωθεί σε πρώτο χρόνο κοντά στις 660 μονάδες.

Αναλυτές χαρακτηρίζουν ως ένα ισχυρότερο επίπεδο αύξησης της προσφοράς τον απλό κινητό μέσο όρο των 200 ημερών ο οποίος κινείται κατερχόμενος στην περιοχή των 690 μονάδων.

Σύμφωνα με τον επικεφαλής ανάλυσης της ΒΕΤΑ ΑΧΕΠΕΥ, η ιστορία έχει δείξει ότι σε σημαντικές μακροχρόνιες διασπάσεις τιμών είτε ανοδικές είτε καθοδικές η αγορά κινείται σε δύο χρόνους δοκιμάζοντας αρχικά το κομβικό σημείο και επιστρέφοντας επιχειρεί την διαφυγή προς νέα επίπεδα τιμών μετατρέποντας την αντίσταση τιμών σε επίπεδο στήριξης.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA

gazzetta
gazzetta reader insider insider