Χρηματιστήριο Αθηνών: Η παραμονή πάνω από τις 690 μονάδες το ζητούμενο

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Χρηματιστήριο Αθηνών: Η παραμονή πάνω από τις 690 μονάδες το ζητούμενο
Το Χρηματιστήριο θα πρέπει να διατηρηθεί πάνω από τις 690 μονάδες τουλάχιστον για τρεις συνεδριάσεις.

Η διατήρηση των 690 μονάδων είναι το μεγάλο στοίχημα για την χρηματιστηριακή αγορά, τόσο για τη σημερινή συνεδρίαση όσο και για τις άλλες δύο συνεδριάσεις έως την Παρασκευή.

Ο Γενικός Δείκτης Τιμών άνοιξε στις 690,83 μονάδες σημειώνοντας πτώση 0,26%. Η αξία των συναλλαγών διαμορφώνεται στα 2,1 εκατ. ευρώ. Από τις μετοχές που διαπραγματεύονται 13 σημειώνουν άνοδο, 19 σημειώνουν πτώση και 12 είναι αμετάβλητες.

Σύμφωνα με χρηματιστηριακούς αναλυτές, το Χρηματιστήριο θα πρέπει να διατηρηθεί πάνω από τις 690 μονάδες τουλάχιστον για τρεις συνεδριάσεις, προκειμένου να δοθεί το σήμα πως έχουν αφομοιωθεί τα συγκεκριμένα επίπεδα από τα οποία διέρχεται ο κινητός μέσος όρος των 200 ημερών.

Δεδομένου ότι η αγορά προέρχεται από έναν ανοδικό σερί πέντε εβδομάδων οι συγκλίνουσες εκτιμήσεις θέλουν το βασικό χρηματιστηριακό δείκτη να διορθώνει έως τις 660 μονάδες πριν διασπάσει τα επίπεδα των 700 μονάδων.

Ωστόσο, ειδικά στην χθεσινή συνεδρίαση καταδείχτηκε ότι μπήκαν αγοραστές ακόμα και σε υψηλά επίπεδα, γεγονός που δείχνει πως μεγάλη μερίδα των επενδυτών θεωρεί ότι το Χρηματιστήριο θα κινηθεί σε υψηλότερα επίπεδα.

Δεν απουσιάζουν πάντως και οι σκεπτικιστές οι οποίοι θεωρούν πως funds του εξωτερικού έτρεξαν τους τραπεζικούς τίτλους και τώρα αποσύρονται σιγά-σιγά δίνοντας τη σκυτάλη στους επενδυτές λιανικής, οι οποίοι όμως δεν έχουν τα «φόντα» για να διατηρήσουν την δυναμική της αγοράς.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA

gazzetta
gazzetta reader insider insider