«Δοκιμάζει» τις 700 μονάδες το Χρηματιστήριο

Viber Whatsapp Μοιράσου το
«Δοκιμάζει» τις 700 μονάδες το Χρηματιστήριο
Το γεγονός ότι την Τετάρτη η αγορά κρατήθηκε πάνω από τις 690 μονάδες αποτελεί θετικό οιωνό για τη συνέχεια.

Μια ανάσα από τις 700 μονάδες βρίσκεται το Χρηματιστήριο Αθηνών στη συνεδρίαση της Πέμπτης, με τους επενδυτές να προχωρούν σε επιλεκτικές τοποθετήσεις σε δεικτοβαρείς μετοχές.

Το γεγονός ότι χθες, Τετάρτη, η αγορά κρατήθηκε πάνω από τις 690 μονάδες και κράτησε το μέσο κινητό όρο των 200 ημερών σε μια συνεδρίαση αυξημένου τζίρου, αποτελεί θετικό οιωνό για τη συνέχεια.

O Γενικός Δείκτης Τιμών διαμορφώνεται στις 696,85 μονάδες σημειώνοντας μικρή άνοδο 0,23%. Η αξία των συναλλαγών ανέρχεται στα 3,15 εκατ. ευρώ. Ανοδικά κινούνται 30 μετοχές, 16 πτωτικά και 7 παραμένουν σταθερές.

Θετικά αποτιμώνται και οι παρατηρήσεις της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, καθώς έδειξαν πως οι δανειστές κρατούν σφικτά τα λουριά στα ζητήματα των δημοσιονομικών, των τραπεζών και των αποκρατικοποιήσεων.

Είναι ενδεικτικό πως σήμερα η απόδοση του δεκαετούς ομόλογου κινείται χαμηλότερα στο 3,6% και η απόδοση του πενταετία διαμορφώνεται στο 2,88%.

Από τις τραπεζικές μετοχές τη μεγαλύτερη άνοδο καταγράφουν οι Πειραιώς(+3,40%), Εθνική (+1,58%) και η Eurobank(+1,30%).

Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης σημειώνει μικρή πτώση σε ποσοστό 0,10%, ενώ ο δείκτης της μεσαίας κεφαλαιοποίησης ενισχύεται σε ποσοστό 0,43%.Τη μεγαλύτερη άνοδο καταγράφουν οι μετοχές: ΕΛΤΟΝ +7,25% και Δρομέας+5,76%, ενώ τη μεγαλύτερη πτώση σημειώνουν οι μετοχές: Ειδησεοφωνική -7,37% και Κανάκης-1,47%.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA

gazzetta
gazzetta reader insider insider