Με το «δεξί» στον Μάρτιο το Χρηματιστήριο - Οι τράπεζες «τροφοδοτούν» την άνοδο 

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Με το «δεξί» στον Μάρτιο το Χρηματιστήριο - Οι τράπεζες «τροφοδοτούν» την άνοδο 
«Πλώρη» για τις 750 μονάδες έχει βάλει το Χρηματιστήριο Αθηνών την Παρασκευή, με «βοηθό» τον υψηλό συναλλακτικό τζίρο.

Με το «δεξί» μπήκε στον Μάρτιο το Χρηματιστήριο Αθηνών, με «καύσιμο» τις τράπεζες. Η αγορά ανέκτησε με χαρακτηριστική άνεση την ανοδική στήριξη των 711 μονάδων την Παρασκευή και πλέον κινείται προς τις 750 μονάδες, με «βοηθό» τον υψηλό συναλλακτικό τζίρο.

Χρηματιστηριακοί αναλυτές σημειώνουν πως η δυναμική που έχει αναπτυχθεί γύρω από τις τραπεζικές μετοχές είναι καταλυτική για τη μεσοπρόθεσμη τάση της αγοράς και πως ακόμη και εάν υπάρξουν κινήσεις κατοχύρωσης κερδών, αυτές δεν θα μπορούσαν να οδηγήσουν το Χρηματιστήριο χαμηλότερα από τις 690 μονάδες, επίπεδα που θεωρούνται πλέον «κλειδωμένα».

O Γενικός Δείκτης Τιμών διαμορφώνεται στις 718,20 μονάδες σημειώνοντας άνοδο 1,51%. Η αξία των συναλλαγών ανέρχεται στα 8,25 εκατ. ευρώ. Ανοδικά κινούνται 34 μετοχές, 14 πτωτικά και 20 παραμένουν σταθερές.

Στη σημερινή συνεδρίαση τη μεγαλύτερη άνοδο από τους κλαδικούς δείκτες καταγράφει αυτός των Τραπεζών(+2,25%). Από τις τραπεζικές μετοχές τη μεγαλύτερη άνοδο καταγράφουν οι μετοχές της Πειραιώς (+7,32%), της Εθνικής(+3,71%)και της Eurobank(+1,35%).

Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης σημειώνει άνοδο σε ποσοστό 1,10%, ενώ ο δείκτης της μεσαίας κεφαλαιοποίησης ενισχύεται σε ποσοστό 0,63%.

Τη μεγαλύτερη άνοδο καταγράφουν οι μετοχές: Attica Bank+9,45% και Πειραιώς+7,32%, ενώ τη μεγαλύτερη πτώση σημειώνουν οι μετοχές: F.G. Europe-9,04% και Unibios-4,14%.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider