«Αναμενόμενη και επιθυμητή» διόρθωση στο Χρηματιστήριο Αθηνών

Viber Whatsapp Μοιράσου το
«Αναμενόμενη και επιθυμητή» διόρθωση στο Χρηματιστήριο Αθηνών
Ο Γενικός Δείκτης στο Χρηματιστήριο Αθηνών έκλεισε στις 704,21 μονάδες με πτώση 1,18%.

Διορθωτικά κινήθηκε τη Δευτέρα το Χρηματιστήριο Αθηνών με τους επενδυτές να προχωρούν σε ρευστοποιήσεις για την κατοχύρωση βραχυπρόθεσμων κερδών, ειδικά σε μετοχές του τραπεζικού κλάδου.

Ο Γενικός Δείκτης Τιμών στο Χρηματιστήριο Αθηνών έκλεισε στις 704,21 μονάδες με πτώση 1,18%. Από τις μετοχές που διακινήθηκαν 41 σημείωσαν πτώση, 31 άνοδο και 22 παρέμειναν αμετάβλητες. Η αξία των συναλλαγών διαμορφώθηκε στα 43,77 εκατ. ευρώ.

Χρηματιστηριακοί αναλυτές χαρακτηρίζουν «αναμενόμενη και επιθυμητή» τη σημερινή διόρθωση, τονίζοντας πως μπορεί να συνεχιστεί και αύριο και να εκταθεί έως τις 690 μονάδες, από τις οποίες διέρχεται ο κινητός μέσος όρος 200 ημερών.

Θετικά σχολιάστηκε η σημαντική πτώση του συναλλακτικού τζίρου, κάτι που δείχνει πως αυτοί που ρευστοποίησαν θέσεις είναι πολλοί λιγότεροι σε σχέση με όσους έκτισαν long θέσεις τις προηγούμενες εβδομάδες.

Ήπιες πιέσεις εκδηλώθηκαν και στα κρατικά ομόλογα, καθώς αύριο Τρίτη θα ανοίξει το βιβλίο προσφορών για το δεκαετές ομόλογο. Το 9ετές ομόλογο σημείωσε απόδοση 3,67% και το πενταετές απόδοση 2,82%.

Η Τράπεζα Πειραιώς έκλεισε στα 1,20 ευρώ με απώλειες 5,88%. Η Εθνική Τράπεζα έκλεισε στα 1,5090 ευρώ με απώλειες 3,89%. Η Alpha Bank έκλεισε στα 1,22 ευρώ με απώλειες 2,71%. Η Eurobank έκλεισε στα 0,65 ευρώ με απώλειες 2,55%.

Η επομένη τεχνική στήριξη για την αγορά εντοπίζεται στις 750 μονάδες επίπεδα που για να πιαστούν θα πρέπει να διατηρηθεί σε υψηλά επίπεδα ο όγκος των συναλλαγών.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA

gazzetta
gazzetta reader insider insider