Δεν «πείθει» το Χρηματιστήριο το δεκαετές ομόλογο

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Δεν «πείθει» το Χρηματιστήριο το δεκαετές ομόλογο
Για δεύτερη συνεχόμενη ημέρα παρατηρούνται πιέσεις στις τραπεζικές μετοχές στο Χρηματιστήριο, οι οποίες πάντως χαρακτηρίζονται αναμενόμενες και φυσιολογικές.

Πτωτικά κινείται το Χρηματιστήριο Αθηνών την Τρίτη, καθώς οι επενδυτές δεν μοιάζουν να πείθονται από την έκδοση του δεκαετούς ομολόγου. Είναι μια είδηση που εν πολλοίς μοιάζει να έχει προεξοφληθεί. Το βιβλίο προσφορών άνοιξε, με το αρχικό guidance για το επιτόκιο να διαμορφώνεται στο 4,125%.

Ο Γενικός Δείκτης δίνει μάχη για να κρατήσει τις 700 μονάδες.

Λίγα λεπτά μετά τις 11:30, ο Γενικός Δείκτης Τιμών διαμορφώνεται στις 700,15 μονάδες σημειώνοντας πτώση 0,58%. Η αξία των συναλλαγών ανέρχεται στα 2,18 εκατ. ευρώ. Ανοδικά κινούνται 24 μετοχές, 25 πτωτικά και 11 παραμένουν σταθερές.

Για δεύτερη συνεχόμενη ημέρα παρατηρούνται πιέσεις στις τραπεζικές μετοχές, οι οποίες πάντως χαρακτηρίζονται αναμενόμενες και φυσιολογικές.

Οριακά υψηλότερα κινούνται οι αποδόσεις των ελληνικών ομολόγων σήμερα, εξέλιξη που σχετίζεται με το άνοιγμα του βιβλίου προσφορών για το δεκαετές ομόλογο. Η διαμόρφωση του επιτοκίου του εν λόγω ομολόγου στην περιοχή του 4,125% είναι ο στόχος που έχει θέσει το Ελληνικό Δημόσιο.

Από τις μετοχές της υψηλής κεφαλαιοποίησης τη μεγαλύτερη πτώση καταγράφουν οι μετοχές της Πειραιώς(-1,75%), της Εθνικής (-1,72%), της Grivalia Properties (-1,70%) και της Alpha Bank (-1,31%).

Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης σημειώνει πτώση σε ποσοστό 0,40%, ενώ ο δείκτης της μεσαίας κεφαλαιοποίησης ενισχύεται σε ποσοστό 0,31%.Τη μεγαλύτερη άνοδο καταγράφουν οι μετοχές: Λεβεντέρης(π) +9,62% και Κέκροψ+7,41%, ενώ τη μεγαλύτερη πτώση σημειώνουν οι μετοχές: Μινωϊκές Γραμμές -10,00% και Χαϊδεμένος-10,00%.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider