Ήπιες διορθωτικές κινήσεις επικρατούν στην χρηματιστηριακή αγορά

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Ήπιες διορθωτικές κινήσεις επικρατούν στην χρηματιστηριακή αγορά
Το Χρηματιστήριο Αθηνών σημειώνει φέτος την καλύτερη απόδοση στον κόσμο.

Ήπιες διορθωτικές κινήσεις καταγράφονται στις συναλλαγές της Παρασκευής στο Χρηματιστήριο Αθηνών με την ελληνική αγορά να εναρμονίζεται με το πτωτικό κλίμα των διεθνών αγορών.

Με κέρδη 3,19% χθες, 12% από την αρχή της εβδομάδας και 33,43% από την αρχή του έτους, το Χρηματιστήριο Αθηνών σημειώνει φέτος την καλύτερη απόδοση στον κόσμο.

Οι ελληνικές μετοχές κερδίζουν 11 δισ. ευρώ, καθώς η κεφαλαιοποίηση του ΧΑ κινείται στα 56 δισ. ευρώ, την ώρα που το «εκλογικό ράλι» ενισχύεται από τις προσδοκίες για την ανάδειξη μιας κυβέρνησης πιο φιλικής προς τις αγορές και τις επιχειρήσεις, κατά την επικείμενη εκλογική αναμέτρηση της 7ης Ιουλίου.

Από την άλλη πλευρά, το ράλι των ελληνικών ομολόγων έχει οδηγήσει τις αποδόσεις των δεκαετών τίτλων μία ανάσα από το 3% (3,05%). Το spread με τους αντίστοιχους ιταλικούς τίτλους εξαιτίας και των συγκρούσεων Ρώμης και Βρυξελλών έχει περιοριστεί στην περιοχή των 40 μονάδων βάσης, την ώρα όμως που η πιστοληπτική ικανότητα της Ελλάδας βρίσκεται 3-4 βαθμίδες χαμηλότερα από την επενδυτική διαβάθμιση (investment grade) στην οποία εντάσσεται βέβαια η Ιταλία.

Μεικτές τάσεις καταγράφονται σήμερα στις τραπεζικές μετοχές. Η Eurobank βρίσκεται στα 0,8480 ευρώ σημειώνοντας άνοδο2,64%. Η Πειραιώς βρίσκεται στα 2,69 ευρώ με πτώση 3,93%.Η Alpha Βank βρίσκεται στα 1,55 ευρώ με πτώση 3,13%. Η Εθνική διαπραγματεύεται στα 2,1890 ευρώ με πτώση 1,57%.

O Γενικός Δείκτης Τιμών, στις 14:50, διαμορφώνεται στις 810,60 μονάδες, σημειώνοντας πτώση 0,94%. Από τις μετοχές που διαπραγματεύονται άνοδο σημειώνουν 17 πτώση, 28 και αμετάβλητες είναι 54. Η αξία των συναλλαγών διαμορφώνεται στα 12,34 εκατ. ευρώ.

Χρηματιστηριακοί αναλυτές χαρακτηρίζουν «επιθυμητή» τη διόρθωση της αγοράς και επισημαίνουν πως ο στόχος των 850 μονάδων παραμένει στο ραντάρ της αγοράς.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA

gazzetta
gazzetta reader insider insider