Τραπεζικό σφυροκόπημα στο Χρηματιστήριο Αθηνών

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Τραπεζικό σφυροκόπημα στο Χρηματιστήριο Αθηνών
Ο Γενικός Δείκτης στο Χρηματιστήριο Αθηνών έκλεισε με απώλειες 2,81% στις 813,33 μονάδες. Ανοδικά κινήθηκαν και οι αποδόσεις των ελληνικών ομολόγων.

Σε κλοιό ρευστοποιήσεων βρέθηκε στη συνεδρίαση της Τρίτης το Χρηματιστήριο Αθηνών, με τους επενδύτες να προχωρούν στην κατοχύρωση βραχυπρόθεσμων κερδών, κυρίως στον τραπεζικό κλάδο. Η πτώση των διεθνών αγορών, η κόπωση των αγοραστών μετά από αλλεπάλληλες ανοδικές συνεδριάσεις και τα μη ενθαρρυντικά στοιχεία για το ΑΕΠ του πρώτου τριμήνου συνετέλεσαν στη διόρθωση.

Ο Γενικός Δείκτης Τιμών στο Χρηματιστήριο Αθηνών έκλεισε με απώλειες 2,81% στις 813,33 μονάδες. Η αξία των συναλλαγών ανήλθε στα 113,8 εκατ. ευρώ. Από τις μετοχές που διακινήθηκαν πτωτικές ήταν 71 μετοχές, ανοδικές 41 μετοχές και 32 ήταν αμετάβλητες.

Πάντως, οι μετοχές των τραπεζών που είχαν ηγηθεί της ανόδου τις προηγούμενες ημέρες δέχθηκαν σήμερα σφυροκόπημα. Η Τράπεζα Πειραιώς έκλεισε στα 2,65 ευρώ με απώλειες 11,19%. Η Εθνική Τράπεζα έκλεισε στα 2,2050 ευρώ με απώλειες 8,12%. Η Alpha Bank έκλεισε στα 1,5810 ευρώ με απώλειες 8,08%. Η Eurobank έκλεισε στα 0,79 ευρώ με απώλειες 7,49%.

Χρηματιστηριακοί αναλυτές υποδέχθηκαν, πάντως, ως αναμενόμενη και επιθυμητή τη διόρθωση της αγοράς, σημειώνοντας πως αποτελεί ένδειξη υγείας. Κατά τους ίδιους μια υποχώρηση του βασικού χρηματιστηριακού δείκτη ακόμη και έως τις 800 μονάδες δεν πρέπει να τρομάξει τους εμπλεκομένους στην αγορά, καθώς δικαιολογείται τεχνικά.

Να σημειωθεί πως ανοδικά κινήθηκαν σήμερα και οι αποδόσεις των ελληνικών ομολόγων, ενδεικτικό πως η κατοχύρωση κερδών διαχύθηκε και στα ομόλογα. Το δεκαετές ομόλογο σημείωσε απόδοση 2,95% και το πενταετές απόδοση 1,781%.

Χρηματιστηριακοί αναλυτές αναφέρουν πως η στήριξη των 790 μονάδων αποτελεί ισχυρό σημείο αντίστασης για την αγορά, ενώ οι 830 μονάδες είναι το σημείο που θα πρέπει να πιάσει το Χρηματιστήριο για να κινηθεί ανοδικά προς τις 850 μονάδες.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA

gazzetta
gazzetta reader insider insider