Ανοδικές τάσεις στο Χρηματιστήριο Αθηνών με φόντο τις ανακοινώσεις της ΕΚΤ

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Ανοδικές τάσεις στο Χρηματιστήριο Αθηνών με φόντο τις ανακοινώσεις της ΕΚΤ
Τα δημοσιονομικά μεγέθη δεν έχουν πλήξει την επενδυτική ψυχολογία, καθώς προεξοφλείται πως η νέα κυβέρνηση θα πράξει τα δέοντα για να φέρει την οικονομία στη σωστή ρότα.

Ανοδικές τάσεις καταγράφονται στο Χρηματιστήριο Αθηνών την Πέμπτη με τους αγοραστές να είναι πιο δραστήριοι σε σχέση με τη χθεσινή συνεδρίαση.

Οι δυσμενείς κρίσεις της Κομισιόν για τη μεταρρυθμιστική πορεία της χώρας και τα δημοσιονομικά μεγέθη δεν έχουν πλήξει την επενδυτική ψυχολογία, καθώς προεξοφλείται πως η νέα κυβέρνηση θα πράξει τα δέοντα για να φέρει την οικονομία στη σωστή ρότα.

Αυτή η εμπιστοσύνη αποτυπώνεται στην ελληνική αγορά ομολόγων. Η απόδοση του δεκαετούς ομολόγου αναφοράς διαμορφώνεται σήμερα στο 2,89%, ενώ η απόδοση του πενταετούς ομολόγου αναφοράς είναι στο 1,74%.

Η προσοχή των επενδυτών επικεντρώνεται και στις ανακοινώσεις που θα κάνει η ΕΚΤ σήμερα για τη νομισματική της πολιτική.

Από τις μετοχές της υψηλής κεφαλαιοποίησης τη μεγαλύτερη άνοδο καταγράφουν οι μετοχές της ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ +1,97%, του ΟΠΑΠ +1,24% και της Ελλάκτωρ +0,77%.

O Γενικός Δείκτης Τιμών, στις 15:15, διαμορφώνεται στις 823,20 μονάδες, σημειώνοντας άνοδο 0,21%. Ενδοσυνεδριακά κατέγραψε υψηλότερη τιμή στις 829,22 μονάδες (+0,95%) και κατώτερη τιμή στις 819,75 μονάδες(-0,20%)

Η αξία των συναλλαγών ανέρχεται στα 29,85 εκατ. ευρώ.

Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης σημειώνει άνοδο σε ποσοστό 0,16%, ενώ ο δείκτης της μεσαίας κεφαλαιοποίησης ενισχύεται σε ποσοστό 0,65%. Τη μεγαλύτερη άνοδο καταγράφουν οι μετοχές: Κέκροψ +12,20% και Q&R +7,73%, ενώ τη μεγαλύτερη πτώση σημειώνουν οι μετοχές: Καραμολέγκος -9,56% και Revoil -4,86%

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA

gazzetta
gazzetta reader insider insider