Επανήλθε σε θετικό έδαφος η τιμή του αμερικανικού αργού

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Επανήλθε σε θετικό έδαφος η τιμή του αμερικανικού αργού
Η διαπραγμάτευση των συμβολαίων παράδοσης για τον Μάιο τερματίζεται σήμερα.

Σε θετικό έδαφος ανέκαμψε τα ξημερώματα της Τρίτης, η τιμή του αμερικανικού αργού, στην αγορά της Ασίας, επανερχόμενο μετά την έναρξη των συναλλαγών λίγο πάνω από το μηδέν.

Η τιμή του βαρελιού του West Texas Intermediate (WTI) προς παράδοση τον Μάιο ανερχόταν λίγο μετά το άνοιγμα της αγοράς στο 0,56 δολάριο, έναντι των –37,63 δολαρίων που κατέγραψε χθες βράδυ στη Νέα Υόρκη.

Η διαπραγμάτευση των συμβολαίων παράδοσης για τον Μάιο τερματίζεται σήμερα.

Για πρώτη φορά στην ιστορία του με αρνητική τιμή

Στο κλείσιμο μίας εφιαλτικής συνεδρίασης, η τιμή του αμερικανικού αργού παράδοσης Μαΐου καταβαραθρώθηκε για πρώτη φορά στην ιστορία κάτω από το 0 δολάριο/βαρέλι, καθώς οι επενδυτές και οι κερδοσκόποι είναι έτοιμοι να πληρώσουν για να ξεφορτωθούν πετρέλαιο, ελλείψει δυνατότητας αποθήκευσης.

Το συμβόλαιο που εκπνέει στο κλείσιμο της συνεδρίασης της Τρίτης σημαίνει ότι όσοι διαθέτουν πετρέλαιο πρέπει να βρουν το συντομότερο δυνατόν αγοραστές. Όμως, καθώς τα αποθέματα είναι υπερκορεσμένα στις ΗΠΑ τις τελευταίες εβδομάδες, είναι αναγκασμένοι να πληρώσουν για να βρουν αγοραστές.

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι είναι η πρώτη φορά στην ιστορία όπου παρατηρείται φαινόμενο συμβόλαιο να διαπραγματεύεται με αρνητικές τιμές. Σημειώνεται επίσης ότι το ιστορικό χαμηλό του πετρελαίου είχε σημειωθεί στις 31 Μαρτίου του 1986 στα 10,42 δολ.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA

gazzetta
gazzetta reader insider insider