Σε υψηλό 13 μηνών το πετρέλαιο

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Σε υψηλό 13 μηνών το πετρέλαιο

Ανοδικά εξακολουθεί να κινείται το πετρέλαιο φθάνοντας την Τρίτη στο υψηλότερο επίπεδο των τελευταίων 13 μηνών, καθώς οι περικοπές προσφοράς από τους μεγαλύτερους παραγωγούς και η αισιοδοξία για ανάκαμψη της ζήτησης καυσίμων στηρίζουν τις ενεργειακές αγορές.

Τόσο το Brent όσο και το WTI έφθασαν στο υψηλότερο επίπεδο από τον Ιανουάριο του 2020 συνεχίζοντας την ανοδική πορεία των τελευταίων εβδομάδων.

Οι επιπλέον μειώσεις προσφοράς από τη Σαουδική Αραβία τον Φεβρουάριο και τον Μάρτιο προστίθενται στις περικοπές που εφαρμόζουν ήδη τα κράτη του ΟΠΕΚ + συσφίγγουν τις προμήθειες και εξισορροπώντας τις παγκόσμιες αγορές.

Οι επενδυτές έχουν στραμμένο το βλέμμα τους στα εμβόλια κατά του COVID-19, ενώ ένα ασθενές δολάριο βοήθησε στη μείωση των τιμών των εμπορευμάτων.

Ωστόσο, παρά την ανησυχία που εκφράζουν οι αναλυτές για την απότομη άνοδο των τιμών του πετρελαίου, οι εκτιμήσεις για την πορεία της ζήτησης λειτουργούν "καταπραϋντικά" στην αγορά.

«Το γεγονός ότι το Brent και το WTI έχουν καταγράψει τέτοια άνοδο σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα είναι ένα προειδοποιητικό σημάδι», δήλωσε ο Jeffrey Halley από την OANDA και πρόσθεσε ότι «όταν έρθει, η διόρθωση θα μπορούσε κάλλιστα να είναι αρκετά βάναυσή, εκτός αν το πετρέλαιο πλέον καταφέρει να σταθεροποιηθεί σε αυτά τα επίπεδα τιμών για τις επόμενες ημέρες».

Από την άλλη, ο Stephen Innes, αναλυτής στην Axi, σημειώνει ότι ενώ υπάρχει ένας σκεπτικισμός αναφορικά με τα τρέχοντα επίπεδα, οι μεσοπρόθεσμες και μακροπρόθεσμες προοπτικές για τη ζήτηση είναι υγιείς

Την Τρίτη το πρωί (11: 43 ώρα Ελλάδος), το αργό διαπραγματεύεται στα 58,19 δολάρια καταγράφοντας άνοδο κατά 0,38% και το μπρεντ στα 60,86 δολάρια σημειώνοντας άνοδο κατά 0,50%.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA

gazzetta
gazzetta reader insider insider