Χρυσός: Υποχώρησε μετά τα απρόσμενα στοιχεία για την αγορά εργασίας στις ΗΠΑ

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Χρυσός: Υποχώρησε μετά τα απρόσμενα στοιχεία για την αγορά εργασίας στις ΗΠΑ
Χρυσός / Πηγή Φωτογραφίας: Getty Images
Υποχώρησαν οι τιμές του χρυσού την Παρασκευή μετά την ισχυρότερη από το αναμενόμενο έκθεση για τις θέσεις εργασίας στις ΗΠΑ

Υποχώρησαν οι τιμές του χρυσού την Παρασκευή μετά την ισχυρότερη από το αναμενόμενο έκθεση για τις θέσεις εργασίας στις ΗΠΑ η οποία ενίσχυσε το δολάριο ενώ ανάγκασε τους αναλυτές να περιορίσουν τις προσδοκίες τους για επιθετική μείωση των επιτοκίων από την Federal Reserve τον επόμενο μήνα.

Ο χρυσός σποτ υποχώρησε 0,2% στα 2.650,38 δολάρια ανά ουγγιά, μετά το υψηλό ρεκόρ των 2.685,42 δολαρίων την περασμένη εβδομάδα. Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης χρυσού στις ΗΠΑ διολίσθησαν 0,3% στα 2.670,3 δολάρια.

Η αύξηση των θέσεων εργασίας στις ΗΠΑ επιταχύνθηκε τον Σεπτέμβριο και το ποσοστό ανεργίας υποχώρησε στο 4,1%, μειώνοντας περαιτέρω την πίεση στη Fed να επιτύχει άλλη μια μείωση των επιτοκίων κατά 50 μονάδες βάσης στη συνεδρίαση πολιτικής της στις 6-7 Νοεμβρίου.

«Ο χρυσός υποχώρησε καθώς μια ισχυρή έκθεση για την απασχόληση φαίνεται πιθανό να κλειδώσει τη μείωση επιτοκίων σε 25 μονάδες βάσης τον Νοέμβριο. Οι αναθεωρήσεις σε σχέση με τον περασμένο μήνα ήταν επίσης υψηλότερες, κάτι που δεν έχουμε δει εδώ και πολλούς μήνες, ενώ το ποσοστό ανεργίας σημείωσε πτώση ακόμη και όταν η συμμετοχή παρέμεινε σταθερή», δήλωσε ο Tai Wong, ανεξάρτητος έμπορος μετάλλων με έδρα τη Νέα Υόρκη.

Ο δείκτης του δολαρίου εκτινάχθηκε μετά τα μάκρο, καθιστώντας τον χρυσό πιο ακριβό για τους αγοραστές στο εξωτερικό.

«Ωστόσο, αναμένων ότι οποιαδήποτε υποχώρηση του χρυσού θα είναι σχετικά σύντομη καθώς το ανοδικό αίσθημα παραμένει απτόητο» τόνισε ο Wong.

Οι επενδυτές μείωσαν τις προσδοκίες τους για μείωση των επιτοκίων κατά 50 μονάδες βάσης τον Νοέμβριο στο 6% από 28% πριν από τα στοιχεία μισθοδοσίας.

«Εάν η γεωπολιτική διαδραματίσει ρόλο το Σαββατοκύριακο, τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης χρυσού θα μπορούσαν εύκολα να ανέβουν στα 2.700 δολάρια και να φτάσουν σε νέα υψηλά ρεκόρ», δήλωσε ο Phillip Streible, επικεφαλής στρατηγικής αγοράς στην Blue Line Futures.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Ευρωαγορές: Η απασχόληση στις ΗΠΑ έφερε κέρδη στους δείκτες

BEST OF LIQUID MEDIA

gazzetta
gazzetta reader insider insider