Θετικές κινήσεις στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, μετά τις ανακοινώσεις Μπάιντεν

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Θετικές κινήσεις στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, μετά τις ανακοινώσεις Μπάιντεν
Μικρή άνοδο στην αγορά της Γαλλίας, μετά από το νέο lockdown που ανακοίνωσε ο Μακρόν. Αναμονή για τα στοιχεία της Markit για την επιχειρηματική δραστηριότητα τον Μάρτιο.

Συνέχεια στα κέρδη που καταγράφουν από το ξεκίνημα των συναλλαγών της Πέμπτης δίνουν τα μεγάλα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, με βασικό θέμα της προσοχής των επενδυτών να συνεχίζει να είναι νέο πακέτο μέτρων στην αμερικανική οικονομία που ανακοίνωσε ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν.

Στα του ευρωπαϊκού ενδιαφέροντος, θετικότερα των αρχικών εκτιμήσεων κινήθηκε ο κλάδος της μεταποίησης στην Ευρωζώνη για τον Μάρτιο, με το σχετικό PMI της Markit να αυξάνεται στιςστις 62,5 μονάδες από τις 57,9 μονάδες τον Φεβρουάριο, και ενώ η αρχική μέτρηση για τον Μάρτιο είχε διαμορφωθεί στις 62,4 μονάδες.

Πρόκειται για το υψηλότερο επίπεδο του δείκτη από τότε που ξεκίνησε να καταρτίζεται από τη Markit, τον Ιούνιο του 1997.

Στην κίνηση των δεικτών, ο πανευρωπαϊκός Stoxx 600 ανεβαίνει 0,61% στις 432.22 μονάδες.

Ο Stoxx 50 ισχυροποιείται 0,49% στις 3.398 μονάδες.

Στο Λονδίνο, ο FTSE κερδίζει 0,64% στις 6.756 μονάδες.

Στη Φρανκφούρτη, o DAX ενισχύεται 0,61% στις 15.099 μονάδες.

Στο Παρίσι, ο CAC ανεβαίνει 0,38% στις 6.090 μονάδες.

Στην περιφέρεια της Ευρωζώνης, ο MIB στο Μιλάνο γράφει κέρδη 0,35% στις 24.735 μονάδες και ο IBEX στη Μαδρίτη ενισχύεται 0,16% στις 8.594 μονάδες.

Στα οικονομικά δεδομένα της μέρας, μείωση κατά 9% κατέγραψαν οι λιανικές πωλήσεις στη Γερμανία για τον Φεβρουάριο σε ετήσιο επίπεδο, ενώ σε μηνιαίο επίπεδο αυξήθηκαν κατά 1,2%, σύμφωνα με τα στοιχεία από τη στατιστική υπηρεσία της χώρας.

Ακόμα, ο PMI μεταποίησης της Markit στην Ισπανία διαμορφώθηκε στις 56,9 μονάδες έναντι 25,9 μονάδων τον Φεβρουάριο και αντί 56 μονάδων που ανέμεναν οι αναλυτές που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του Reuters.

Εξάλλου, ο PMI μεταποίησης της Markit στο Ηνωμένο Βασίλειο σκαρφάλωσε στο 58,9 τον Μάρτιο, ξεπερνώντας τις εκτιμήσεις των οικονομολόγων και φτάνοντας στο υψηλότερο σημείο από το 2011

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider