Με πτώση άνοιξε το Χρηματιστήριο την Παρασκευή

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Με πτώση άνοιξε το Χρηματιστήριο την Παρασκευή

Στο «κόκκινο» βρίσκεται κατά το άνοιγμα των συναλλαγών της Παρασκευής το Χρηματιστήριο Αθηνών με τον τραπεζικό δείκτη να σημειώνει απώλειες 16,80%.

Οι πιέσεις επικεντρώνονται στη μετοχή της Εθνικής η οποία είναι κλειδωμένη στο limit down (-30%), καθώς η τιμή στο βιβλίο προσφορών της καθορίστηκε στο 0,02 ευρώ προ reverse split. Αντιθέτως αγοραστικό ενδιαφέρον εκδηλώνεται για την μετοχή της Alpha Bank, η οποία σημειώνει κέρδη 5,26% στα 0,60 ευρώ.

Η προσαρμογή του τραπεζικού δείκτη χαμηλότερα και των 100 μονάδων, με συνολικές απώλειες που πλέον ξεπερνούν το 90% από την αρχή του έτους, επηρεάζει τη γενικότερη εικόνα των άλλων κύριων δεικτών. Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης σημειώνει πτώση σε ποσοστό 1,62%, ενώ ο δείκτης της μεσαίας κεφαλαιοποίησης ενισχύεται σε ποσοστό 0,20%.

Σημειώνεται πως το σημερινό επιλεκτικό ενδιαφέρον για μετοχές της υψηλής και μεσαίας κεφαλαιοποίησης σχετίζεται με το κλίμα ευφορίας που προκάλεσε η ψήφιση του νομοσχεδίου με τα προαπαιτούμενα στη Βουλή.

Η σχετική εξέλιξη έχει επίδραση στις αποδόσεις των ελληνικών ομολόγων που κινούνται προς τα χαμηλότερα επίπεδά των τελευταίων τουλάχιστον 12 μηνών, με το δεκαετές ομόλογο να υποχωρεί στο 6,90%.

O Γενικός Δείκτης Τιμών στις 12:15 διαμορφώνεται στις 662,18 μονάδες σημειώνοντας πτώση 1,32%. Ανοδικά κινούνται 15 μετοχές, 37 πτωτικά και 11 παραμένουν σταθερές. Η αξία των συναλλαγών ανέρχεται στα 7,81 εκατ. ευρώ.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA

gazzetta
gazzetta reader insider insider