HSBC: Σε τροχιά ανάκαμψης ο ΟΠΑΠ - Υψηλά περιθώρια ανόδου

Viber Whatsapp Μοιράσου το
HSBC: Σε τροχιά ανάκαμψης ο ΟΠΑΠ - Υψηλά περιθώρια ανόδου
Ο βρετανικός οίκος διατηρεί τη σύσταση «buy» μειώνοντας την τιμή στόχο στα 16 ευρώ πλέον από 16,50 ευρώ με περιθώριο ανόδου 22%.

Εμπιστοσύνη στις προοπτικές ανάκαμψης πρόσφεραν τα αποτελέσματα του β' τριμήνου του ΟΠΑΠ καθώς τα GGR, τα καθαρά έσοδα προ εισφορών, ξεπέρασαν τα επίπεδο του β' τριμήνου του 2019, όπως επισημαίνει η HSBC.

Παράλληλα, το «σήμα» ανάκαμψης που εξέπεμψε η εισηγμένη ήταν ιδιαίτερα ισχυρό αν αναλογιστεί κανείς πως τα καταστήματά της και τα VLTs παρέμειναν κλειστά για ένα διάστημα 11 και 54 ημερών αντίστοιχα, με την ενοποίηση της Stoiximan να προσφέρει ώθηση στη δυναμική πορεία του ΟΠΑΠ. Ο βρετανικός οίκος εκτιμά πως οι προοπτικές παραμένουν ισχυρές για το υπόλοιπο του έτους, λαμβάνοντας υπόψη τις προσδοκίες για ανάκαμψη της πορείας των καταστημάτων της εισηγμένης σε επίπεδα προ πανδημίας και την αυξημένη συνεισφορά από τη Stoiximan.

Σύμφωνα με την HSBC, οι πωλήσεις μέσω των καταστημάτων αποκαταστάθηκαν σχεδόν στο 75% των επιπέδων πριν την πανδημία κατά β' τρίμηνο, ενώ οι διαδικτυακές πωλήσεις συνέχισαν να ενισχύονται, αποτελώντας το βασικό πυλώνα ανάπτυξης του ομίλου, φτάνοντας στο 2,2x των επιπέδων του β' τριμήνου του 2019, με τον υψηλό ρυθμό ανάπτυξης να αναμένεται να συνεχιστεί και στα επόμενα τρίμηνα. Επιπλέον, τα λειτουργικά έξοδα (OpEx) διατηρήθηκαν σε μια ισορροπία βάσης, με την HSBC να αναμένει κάποια μείωση του περιθωρίου από τις διαδικτυακές δραστηριότητες από βραχυπρόθεσμο έως μεσοπρόθεσμο ορίζοντα.

HSBC

Έτσι, ο βρετανικός οίκος διατηρεί τη σύσταση «buy» μειώνοντας την τιμή στόχο στα 16 ευρώ πλέον από 16,50 ευρώ με περιθώριο ανόδου 22%. Όπως εκτιμά, οι διαδικτυακές δραστηριότητες και τα VLTs θα είναι οι κινητήριες δυνάμεις ανάπτυξης του ομίλου για τα επόμενα τρία έως πέντε χρόνια, χωρίς ωστόσο να απομονώνεται το σκέλος των παραδοσιακών προϊόντων της, όπως τα λαχεία. Επιπλέον, οι ταμειακές ροές του ΟΠΑΠ θα είναι πολύ ισχυρότερες στο πλαίσιο της προπληρωμής φόρων και του χαμηλού φόρου τυχερών παιγνίων, οδηγώντας πιθανώς τον ΟΠΑΠ να στηρίξει περαιτέρω την υψηλή μερισματική του πολιτική.

Παράλληλα, η επόμενη ανανέωση αδείας της εταιρείας είναι το 2026 και οι κεφαλαιουχικές της δαπάνες δείχνουν περιορισμένες (εκτός από τις πληρωμές κερδών, earnouts για τη Stoiximan, υπό τον όρο επίτευξης κριτηρίων απόδοσης), ενισχύοντας περαιτέρω τις προοπτικές για ενίσχυσης των ταμειακών ροών. Όπως αναφέρει η HSBC, η μικρή μείωση της τιμής στόχου οφείλεται στις οριακές αλλαγές στις εκτιμήσεις και στην αύξηση του αριθμού των μετοχών μετά την προσαρμογή του προγράμματος scrip dividend (επανεπένδυση μερισμάτων), καθώς ο ΟΠΑΠ διένειμε τον Αύγουστο το μέρισμα χρήσης 2020, ύψους 0,55 ευρώ (μεικτό), προσφέροντας παράλληλα το δικαίωμα επανεπένδυσης του μερίσματος σε μετοχές.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider