Στα 90 δολάρια το Brent - Ενισχύονται οι πιθανότητες για τριψήφιες τιμές

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Στα 90 δολάρια το Brent - Ενισχύονται οι πιθανότητες για τριψήφιες τιμές
Το αμερικανικό αργό διαπραγματεύεται στα 87,59 δολάρια και το Brent στα 90,24 δολάρια.

Στα 90 δολάρια κινείται η τιμή του Brent το μεσημέρι της Πέμπτης καθώς οι αγορές έχουν στραμμένο το βλέμμα στην ουκρανική κρίση. Ωστόσο, ελαφρές πιέσεις στις τιμές άσκησε νωρίτερα το δολάριο ΗΠΑ που ενισχύθηκε μετά τις ενδείξεις ότι η Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ θα αυστηροποιήσει σύντομα τη νομισματική πολιτική στον μεγαλύτερο καταναλωτή πετρελαίου στον κόσμο.

Κάθε μέρα που περνά χωρίς αποκλιμάκωση θα μπορούσε να οδηγήσει σε μεγαλύτερη υποστήριξη για το αργό, αναφέρει η Rebecca Babin από την CIBC Private Wealth ενώ σημειώνει ότι οι πιθανές κυρώσεις στη Ρωσία, οι οποίες θα προκληθούν ύστερα από μια εισβολή στην Ουκρανία, θα είχαν καταλυτική σημασία.

Η Goldman Sachs ανέφερε την Τετάρτη ότι θεωρεί απίθανο να υπάρξουν διαταραχές στον εφοδιασμό, αλλά ότι θα μπορούσε να υπάρξει ανοδική τάση για τις τιμές της ενέργειας δεδομένης μιας ήδη στενής αγοράς.

«Οι αγορές εμπορευμάτων είναι όλο και πιο ευάλωτες σε διαταραχές, μετά από τις διακοπές στην παραγωγή που ακολούθησαν ύστερα από το αρχικό σοκ του Covid», έγραψε η εταιρεία σε σημείωμα προς τους πελάτες. Στο ίδιο πλαίσιο, νωρίτερα, η εταιρεία δήλωσε ότι το Brent μπορεί να φτάσει τα 100 δολάρια ανά βαρέλι μέχρι το τρίτο τρίμηνο.

Ο ΟΠΕΚ+ επιστρέφει αργό στην αγορά, αλλά ο Οργανισμός δεν μπόρεσε να αυξήσει την παραγωγή τόσο όσο απαιτείται για να πετύχει τους στόχους του. Εν τω μεταξύ, η ανάπτυξη του σχιστόλιθου των ΗΠΑ έχει επιβραδυνθεί και η Όμικρον δεν επέφερε το αναμενόμενο χτύπημα στη ζήτηση που αναμενόταν αρχικά.

Την Πέμπτη το μεσημέρι (12:50 ώρα Ελλάδος), το αμερικανικό αργό διαπραγματεύεται στα 87,59 δολάρια καταγράφοντας άνοδο κατά 0,27% και το Brent στα 90,24 δολάρια καταγράφοντας άνοδο κατά 0,31%.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

ΝΑΤΟ: Τα επόμενα βήματα σε περίπτωση ρωσο-ουκρανικής κλιμάκωσης

Ουκρανία: Το ΝΑΤΟ περιμένει τη στάση της Ρωσίας - «Ανοιχτές» οι κυρώσεις - Επιπτώσεις και στον Nord Stream 2

ΟΠΕΚ: Μεγαλύτερη η παγκόσμια ζήτηση για πετρέλαιο στο τέλος του 2021

gazzetta
gazzetta reader insider insider