Αυξάνει την τιμή στόχο για τον ΟΤΕ η Eurobank Equities

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Αυξάνει την τιμή στόχο για τον ΟΤΕ η Eurobank Equities
Ο ΟΤΕ συνεχίζει να υπεραποδίδει τόσο από τους εγχώριους τίτλους (εκτός τραπεζών) όσο και από τον ευρύτερο κλάδο των τηλεπικοινωνιών της ΕΕ, σημειώνοντας κατά 2% υψηλότερη απόδοση από τις αρχές του έτους (κλάδος τηλεπικοινωνιών της ΕΕ στο -1%).

Ο ΟΤΕ συνεχίζει να υπεραποδίδει τόσο έναντι των εγχώριων τίτλων (εκτός τραπεζών) όσο και από τον ευρύτερο κλάδο των τηλεπικοινωνιών της ΕΕ, σημειώνοντας κατά 2% υψηλότερη απόδοση από τις αρχές του έτους (κλάδος τηλεπικοινωνιών της ΕΕ στο -1%).

Σύμφωνα με τη Eurobank Equities, είναι πολύ ενδιαφέρον ότι αυτό επιτεύχθηκε σε μια περίοδο κατά την οποία οι προσδοκίες για τις αποδόσεις των μετόχων αναθεωρήθηκαν ελαφρώς προς τα κάτω (δεδομένης της ετήσιας αύξησης κεφαλαίου ύψους 100 εκατ. ευρώ για τη χρηματοδότηση του αναβαθμισμένου σχεδίου ανάπτυξης FTTH). Εκτός από τη σταθερή λειτουργική απόδοση και τα ισχυρά αποτελέσματα του 2021, η τιμή της μετοχής θα έπρεπε να υποστηριχθεί και από την πώληση της Telecom Romania. Έτσι, ο ΟΤΕ κατάφερε να κλείσει το χάσμα αποτίμησης EV/EBITDA έναντι του κλάδου τηλεπικοινωνιών της ΕΕ τους τελευταίους μήνες, ενώ προσφέρει παρόμοια απόδοση FCF. H Eurobank Equities σημειώνει ότι ενώ δεν αναμένονται άμεσα σημαντικοί δομικοί καταλύτες για επαναξιολόγηση της μετοχής, ο ΟΤΕ ενδέχεται να υπεραποδώσει των υπόλοιπων ελληνικών μετοχών στο σενάριο κλιμάκωσης της γεωπολιτικής διαμάχης.

Τι θα μπορούσε να ανεβάσει τις μετοχές; Με τη συζήτηση γύρω από την ενοποίηση της Telco να γίνεται όλο και πιο ζωντανή τους τελευταίους μήνες (π.χ. Vodafone Ιταλίας) και τις συζητήσεις για τη δημιουργία αξίας από τη δημιουργία εσόδων από περιουσιακά στοιχεία υποδομής που αυξάνονται (π.χ. Vantage Towers, DT), η Eurobank Equities εξέτασε πιθανές πηγές δημιουργίας αξίας, π.χ το σενάριο του ΟΤΕ να ρευστοποιήσει το χαρτοφυλάκιο των πύργων του, με φόντο πολλές παλαιότερες συναλλαγές σε άλλες χώρες.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της Χρηματιστηριακής, χαμηλή είναι η κερδοφορίας των πύργων στο πλαίσιο του ομίλου, και συγκεκριμένα κάτω του 5% του EBITDAaL (συνδέεται με την NetCo που είναι ο κυρίαρχος παράγοντας αξίας). Σε αυτή τη βάση, για να κινηθούν οι μετοχές του ΟΤΕ σημαντικά υψηλότερα από τα τρέχοντα επίπεδα, εκτιμάται ότι η NetCo θα πρέπει να αποτιμηθεί κοντά στο 6x EV/EBITDA, δηλαδή κοντά στην τρέχουσα αποτίμηση του ευρύτερου κλάδου τηλεπικοινωνιών της ΕΕ.

Να σημειωθεί πως η Eurobank Equities, αύξησε την τιμή στόχο στα 17,1 ευρώ αποτιμώντας ουσιαστικά τον ΟΤΕ στο 6x περίπου adj. EV/EBITDA για το 2022, σύμφωνα με τον τομέα της ΕΕ. Τα νούμερά ενσωματώνουν αποδόσεις στους μετόχους 500-560 εκατ. ευρώ τα επόμενα χρόνια, που μεταφράζεται σε απόδοση 7-8%.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider