Μικρά κέρδη για τον χρυσό, με την προσοχή στον πληθωρισμό των ΗΠΑ

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Μικρά κέρδη για τον χρυσό, με την προσοχή στον πληθωρισμό των ΗΠΑ
Τα συμβόλαια του ασημιού κέρδισαν 0,7% και του παλαδίου 2,9% για την Παρασκευή.

Με οριακή άνοδο ολοκλήρωσε την εβδομάδα ο χρυσός, καθώς οι επενδυτές αποτίμησαν τα στοιχεία για την πορεία του πληθωρισμού στην αμερικανική οικονομία.

Σημειώνεται πως ο δείκτης προσωπικών καταναλωτικών δαπανών (PCE), που είναι η «αγαπημένη» μέτρηση της ομοσπονδιακής τράπεζας (Fed) των ΗΠΑ για τη μέτρηση του πληθωρισμού, διαμορφώθηκε στο 6,3% τον Απρίλιο, υποχωρώντας για δεύτερο συνεχόμενο μήνα.

Η εξέλιξη ήρθε μετά από τα πρακτικά της Fed που δημοσιεύτηκαν την Τετάρτη και τα οποία έδειξαν πως η τράπεζα θα προχωρήσει σε αυξήσεις των βασικών επιτοκίων της κατά 50 μονάδες βάσης τον Ιούνιο και τον Ιούλιο, με στόχο την αντιμετώπιση των πληθωριστικών πιέσεων. Το παραπάνω «διαβάζεται» από τις αγορές ως κίνηση αποφυγής εκπλήξεων μέσα στο καλοκαίρι, γεγονός που αποθαρρύνει τις τοποθετήσεις σε «ασφαλείς» επενδύσεις, όπως αυτή του πολύτιμου μετάλλου.

Σε αυτό το πλαίσιο, τα συμβόλαια του χρυσού, παράδοσης Ιουνίου, ενισχύθηκαν 0,2% ή 3,70 δολάρια στα 1.851,30 δολάρια ανά ουγγιά.

Τα συμβόλαια του ασημιού κέρδισαν 0,7%, στα 22,09 δολάρια ανά ουγγιά, της πλατίνας 0,6% στα 943 δολάρια ανά ουγγιά και του παλλαδίου 2,9% στα 2.054,80 δολάρια ανά ουγγιά

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider