Πετρέλαιο: Ήπιες απώλειες στον απόηχο της αύξησης της παραγωγής από τον ΟΠΕΚ+

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Πετρέλαιο: Ήπιες απώλειες στον απόηχο της αύξησης της παραγωγής από τον ΟΠΕΚ+
Οριακές διακυμάνσεις καταγράφουν την Παρασκευή οι τιμές του πετρελαίου, στον απόηχο της απόφασης του ΟΠΕΚ και των συμμάχων του για αύξηση της παραγωγής αργού κατά περίπου 50%.

Οριακές διακυμάνσεις καταγράφουν την Παρασκευή οι τιμές του πετρελαίου, στον απόηχο της απόφασης του ΟΠΕΚ και των συμμάχων του για αύξηση της παραγωγής αργού κατά περίπου 50%, σε μία προσπάθεια να καλυφθούν οι ανάγκες που δημιουργεί τόσο η άρση των περιοριστικών μέτρων στην Κίνα όσο και η απόφαση των κρατών-μελών της ΕΕ να απαγορεύσουν τις εισαγωγές ρωσικού πετρελαίου ως το τέλος του 2022.

Συγκεκριμένα, τα κράτη μέλη του σχήματος ΟΠΕΚ+ που συνεδρίασαν την Πέμπτη στην Ελβετία ενέκριναν ομόφωνα την αύξηση της παραγωγής κατά 648.000 βαρέλια/ημέρα για τον Ιούλιο και τον Αύγουστο. Υπενθυμίζεται πως μέχρι σήμερα είχε συμφωνηθεί αύξηση της παραγωγής κατά 432.000 βαρέλια την ημέρα, με την περαιτέρω αύξηση να έρχεται εν μέσω της ενεργειακής κρίσης που έχει επιδεινωθεί από την έναρξη του πολέμου στην Ουκρανία.

Σε αυτό το κλίμα, τα συμβόλαια παραδόσεως Ιουλίου για το αμερικανικό West Texas Intermediate υποχωρούν οριακά κατά 0,23% στα 116,6 δολάρια/βαρέλι, ενώ τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης του brent καταγράφουν μικρές απώλειες και διαμορφώνονται στα 117,45 δολάρια/βαρέλι.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Απότομη «βουτιά» για τα αποθεματικά πετρελαίου στις ΗΠΑ - Μειωμένα κατά 5 εκατ. βαρέλια

Λαθρεμπόριο: Στήνεται ο «Μεγάλος Αδερφός» σε καύσιμα, καπνό και αλκοολούχα ποτά

Ρωσία: «Αυτοκαταστροφική» η κίνηση της ΕΕ για σταδιακή περικοπή του ρωσικού πετρελαίου

gazzetta
gazzetta reader insider insider